Plan een afspraak

De DISC en Drijfveren analyse

DISC en Drijfveren Analyse
Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

Met de DISC en Drijfveren analyse haal jij het maximale uit je team

Met onze DISC en Drijfveren Analyse krijg je een diepgaand inzicht in het natuurlijke gedrag en de motivatie van mensen. Een soort gebruiksaanwijzing waar je actief op kunt sturen. Handig toch?

Begrijp elkaar beter en haal het beste in elkaar naar boven

De DISC analyse onthult de verschillende gedragsstijlen: Dominant, Intellectueel, Sociaal en Consistent. Het helpt je begrijpen hoe mensen zich gedragen in diverse situaties en waarom ze op een bepaalde manier handelen. Je krijgt dus een soort handleiding van je collega. En we weten allemaal dat als we ons verdiepen in een handleiding van hetgeen we in huis halen, we de meeste en beste functionaliteiten ervan gaan gebruiken!

Krijg inzicht in wat iemand écht drijft

Maar dat is niet alles! Onze DrijfverenAnalyse onthult de diepgewortelde motivaties van individuen. Wat drijft hen? Wat laat hun hart sneller kloppen? Deze analyse biedt snel, grondig en betrouwbaar inzicht in wat jouw teamleden écht motiveert. De uitkomsten liggen lang niet altijd in lijn met de overtuigingen van de persoon zelf. Het geeft dus niet alleen jou, maar ook de persoon zelf vaak meer zelfinzicht. Wanneer je beiden iets doet met deze inzichten, kan dit absoluut een positieve bijdrage leveren aan het werkgeluk van de desbetreffende persoon.

Wanneer zet je deze analyse in?

In de eerste plaats natuurlijk bij het #recruitmentproces. De analyses helpen je namelijk om de beste mensen aan te trekken. Iemand kan zichzelf ‘mooi verkopen’ in een sollicitatiegesprek, maar de analyses geven een eerlijk en reëel beeld van hoe iemand écht in elkaar steekt en wat hen motiveert. De ware aard van het beestje komt altijd een keer boven, de analyses zorgen ervoor dat je niet na een paar maanden inwerktijd voor nare verrassingen komt te staan.

Lukt het niet aan het begin van een nieuw dienstverband of ga je het nu voor het eerst integreren in je recruitmentproces? Dan kun je het natuurlijk ook altijd inzetten als #teambuilding activiteit. De inzichten in je bestaande teamleden en de inzichten die het hen oplevert over zichzelf en elkaar, bevorderen gegarandeerd de samenwerking, motivatie en dragen bij aan een harmonieuze werkomgeving. Tevens is het natuurlijk een mooi vertrekpunt om te ontdekken wat voor ‘types’ je aan wil trekken voor een volgende vacature, zodat ze complementair zijn aan de mensen die al bij je in dienst zijn.

Vraag vandaag nog een DISC en Drijfveren analyse aan en start met het benutten van het potentieel van elke werknemer

Wij helpen je graag om het allerbeste uit je team te halen! Neem vandaag nog contact met ons op en zet daarmee de eerste stap naar een team dat opereert als een geoliede machine.

Neem vandaag nog contact met ons op om direct een DISC en Drijfveren analyse aan te vragen óf om je nader te laten informeren over de potentie ervan voor jouw organisatie.

Benieuwd naar onze andere blogs? Neem eens een kijkje op onze nieuwspagina. Actief op de hoogte blijven? Volg dan ook zeker onze LinkedIN pagina.

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.