Wat is het verschil tussen uitzenden en detacheren?

Een detacheringsovereenkomst biedt veelal wat meer dan een uitzendovereenkomst. Dit heeft te maken met diverse factoren. Denk bijvoorbeeld aan de duur van de opdracht, de gewenste zekerheid en het opleidingsniveau.

Zekerheid

Bij het aangaan van een detacheringsovereenkomst wordt er een periode afgesproken voor de duur van de detacheringsovereenkomst. Afhankelijk van het opzegtermijn en het type overeenkomst kan deze detacheringsovereenkomst niet zomaar opgezegd worden. Hierbij dient over het algemeen een wettelijk opzegtermijn in acht genomen te worden. Bij een uitzendovereenkomst is het gebruikelijk dat de overeenkomst vanuit beide partijen per direct beëindigd kan worden. Tevens bouwt de uitzendkracht weinig rechten op en krijgen zij bij het niet verrichten van werk ook geen loon.

Specialisme en opleidingsniveau

Soms ben je als organisatie wellicht tijdelijk op zoek naar vervanging bij ziekte of verlof. Het is dan wel zo fijn dat de werkzaamheden van de vervangen medewerker direct opgepikt en correct uitgevoerd kunnen worden. Wellicht is je bedrijf in verandering en kom je er met je reguliere personeelsbezetting niet uit, of heb je een complex project waarbij je wel wat extra kennis en specialisme kunt gebruiken. Het is dan fijn om voor een bepaalde periode gekwalificeerd personeel uit de gewenste branche in huis te kunnen halen. Een Ad Interim medewerker of detacheer medewerker is dan een uitstekende oplossing om succesvol door deze overgangsperiodes te navigeren.

Bij een uitzendovereenkomst ligt de focus vaak niet zozeer op een specifiek specialisme, maar op het snel op kunnen vangen van diverse werkzaamheden. Er zijn dan ook niet zoveel gestelde eisen aan de uitzendkracht en middels een kennismakingsgesprek kan deze kracht vaak al snel beginnen. Voor het tijdelijk invullen van algemeen werk is een uitzendkracht een geschikte oplossing.

Duur overeenkomst

De duur van een detacheringsovereenkomst is gebruikelijk langer en tevens duurzamer dan die van een uitzendovereenkomst. Alvorens de detacheringsovereenkomst begint wordt er een duur afgesproken voor de opdracht. In tegenstelling tot een uitzendovereenkomst kan dit dagelijks door beide partijen beëindigd worden.

Daarbij is het ook zo dat er vaak wat meer geïnvesteerd wordt in interim medewerkers gezien het feit dat er een langere overeenkomst van toepassing is. Een detacheringsbureau kan ervoor kiezen om interim medewerkers te voorzien van trainingen en opleidingsmogelijkheden, waarbij dit bij uitzendkrachten vaak niet zo is.

Inhuren HRM medewerker

Zo is het dus mogelijk dat de eigen medewerkers van Spoor 3 HRM om hun specialisme dus op tijdelijke basis, en dus op basis van detachering, in te huren zijn voor deze specialistische werkzaamheden. Denk daarbij dus bijvoorbeeld aan Corporate Recruitment, Verzuimbegeleiding en HRM administratie werkzaamheden. Informeer naar de voorwaarden en beschikbaarheid.