Loopbaanbegeleiding voor je medewerkers helpt ook je bedrijf te ontwikkelen.

Loopbaanbegeleiding

Ondanks dat jij als werkgever alles goed hebt geregeld voor je medewerkers, kan het ook wel eens voorkomen dat er een medewerker niet lekker meer in zijn of haar vel zit en vastloopt in de huidige functie. Hij/zij krijgt niet meer echt energie van het werk wat verricht moet worden. Het welzijn van je medewerker kan hierdoor in gevaar komen wat tot verzuim kan leiden.  Spoor 3 HRM kan hierbij helpen om dit te voorkomen.

Loopbaan coaching in Eindhoven

Spoor 3 HRM helpt werknemers en werkgevers weer de goede richting in met behulp van loopbaan coaching voor de regio Eindhoven en omstreken. Samen stellen we een loopbaanplan op wat voor beide partijen werkt en prettig voelt. In dit plan worden doelen gesteld die de basis van de begeleiding vormen. Daarbij hebben we natuurlijk alle aandacht voor de ontwikkelpunten van de medewerker, maar vinden wij het ook erg belangrijk om zijn sterke kanten weer naar boven te halen en te optimaliseren. Na het loopbaantraject is de werknemer er opnieuw achter gekomen wat hij/zij werkelijk drijft, wat de waarden en wensen zijn en wat hij/zij te bieden heeft. Je medewerker krijgt energie om door te gaan met zijn/haar werk en heeft nu weer een helder zelfbeeld en weet wat hij/zij waard is!

Een aantal facetten die uitgewerkt worden in dit traject:

  • Beginsituatie: dit is de basis die we nodig hebben om het traject te bepalen. Wat is je huidige situatie? Wat wil je bereiken met dit traject?
  • Zelfanalyse: in deze fase stoppen we erg veel tijd. Het is belangrijk om erachter te komen wie je bent, wat je kunt en wat je wilt!
  • Richting bepalen: Hierin omschrijf je duidelijk wat jij belangrijk vindt in werk, welke beroepen je voorkeur naar uitgaat en wat je nu belemmert om dat te realiseren.
  • Oriëntatie: nu zijn er een aantal richtingen bepaald. In de oriëntatiefase ga je onder andere kijken naar de positieve en negatieve kanten, de kansen en mogelijkheden om de functie uit te oefenen en welke consequenties aan die keuzes vastzitten.
  • Realisatie: Na het doorlopen van bovenstaande stappen ga je een doel uitzetten voor jezelf. Je omschrijft hierin welke stappen je gaat zetten om dat doel te bepalen en wat je ervoor nodig hebt om je doel te behalen.
  • Evaluatie: aan het einde van het loopbaantraject kijken we even terug naar de doelstelling die je hebt geformuleerd. We bespreken dan in hoeverre je doel bereikt is na het doorlopen van het traject en wat de belangrijkste leerpunten zijn geweest.

Door dit traject kunnen we de medewerker weer krachtig terug in zijn of haar functie zetten in de organisatie waarin ze nu zit of duidelijk krijgen waar zijn of haar kansen binnen de organisatie liggen.  Het kan natuurlijk ook betekenen dat uit het loopbaantraject is gebleken dat de persoon helemaal niet lekker op zijn of haar plek zit en er dus voor kiest om het geluk in een ander bedrijf te gaan zoeken. Als dit laatste gebeurt hebben we in ieder geval voorkomen dat een medewerker in arbeid gerelateerd verzuim is terecht gekomen.

Neem gerust even contact met ons op via onderstaand formulier of bel even en vraag wat hierin de mogelijkheden zijn!