Een medewerker ontslaan is vaak een emotionele gebeurtenis.

Medewerker ontslaan

Een ontslagzaak is altijd vervelend, zowel voor de werknemer als de werkgever. Bij een ontslagprocedure heb je te maken met veel en vaak complexe regelgeving. Een werknemer heeft bepaalde rechten en plichten, maar een werkgever zeker ook.

Vaak voeren emoties in een ontslagprocedure de boventoon. Je ontslaat iemand natuurlijk niet zomaar. Soms ben je boos, soms is het noodzaak. Hoe dan ook is het nooit leuk om te moeten doen en is de rompslomp eromheen het laatste waar je op zit te wachten. Liever trek je die pleister er zo snel en gemakkelijk mogelijk af en neem je afscheid, zonder je portemonnee te moeten trekken voor een arbeidsrelatie die niet het gewenste resultaat oplevert. Ook een werknemer kan onbegrip, boosheid en vooral angst ervaren. Deze ziet ten slotte een onzekere toekomst en inkomensverlies tegemoet.

Schakel een externe adviseur in om het proces te vergemakkelijken en versnellen

Hoe dan ook, kan het heel fijn zijn de hulp in te schakelen van een externe adviseur. Deze is emotioneel niet betrokken en kan doordoor de regie goed bewaren en bemiddelen tot een zo prettig mogelijk afscheid voor beide partijen. De ‘beste scheidingen’ gaan ten slotte in harmonie.

Het liefst worden onze specialisten in een vroeg stadium betrokken. Dan is er vaak nog ruimte om een goede harmonie te bewerkstelligen. Wij kunnen desgewenst zowel de werkgever als de werknemer bijstaan en zorgen dat de belangen van beide partijen gewaarborgd blijven en rechten en plichten worden nageleefd. Ook outplacement zou tot de opties behoren als je je werknemer wilt helpen om een soepele transitie te maken.

Wanneer harmonieus overleg niet meer mogelijk is, staan onze juridisch specialisten ook klaar om te ondersteunen. Wij zorgen dat de regels worden na geleefd en zorgen dat het ontslag zo spoedig mogelijk tot stand komt.

Meer weten?

Heb je te maken met een ontslagzaak of wil je weten wat wij in de toekomst voor je kunnen doen? Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord!