Spoor twee traject voor de regio Eindhoven

Spoor 2 trajact

Verzuimdossier

Het spoor twee traject is dus een verplicht onderdeel van het verzuimdossier. In het dossier worden alle rechten, plichten en de vorderingen van het ziekteproces vastgelegd. Waarom dat nodig is lees je hier.

Werkwijze 2e Spoortraject

Bij een 2e Spoortraject gaan onze loopbaanbegeleiders in gesprek met alle betrokkenen. We snappen heel goed dat zo’n traject emoties losmaakt. Medewerkers zijn immers onzeker over hun toekomstperspectief. Werkgevers vinden ziekte verzuim lastig en balen van het missen van een goede medewerker en dan ook nog de hoge kosten die bij verzuim komen kijken.

Onze loopbaan professionals bij Spoor 3 HRM gaan eerst met de werknemer en werkgever in gesprek om kennis te maken en de situatie in kaart te brengen. Geen enkel ziektegeval is hetzelfde en trajacten zijn dan ook maatwerk. Natuurlijk is er een rode draad die we volgen maar iedere medewerker heeft andere behoeften en hulp nodig in dit proces. Na dit gesprek stellen we een plan van aanpak op waarin de rechten en plichten benoemd worden. Dit plan vormt de leidraad en planning van het traject.

Spoor 2 traject “Licht”.

Zoals vertelt ben je als werknemer én werkgever verplicht na één jaar ziekte en tweede spoor traject op te starten. Ook als men bezig is te re-integreren in de eigen functie (eerste spoor). Vaak is het niet wenselijk dat een medewerker vertrekt ondanks dat deze werknemer ziek is. Immers vertrekt er dan ook vaak een hoop kennis en ervaring.  Een situatie die vreemd voelt voor zowel werknemer als werkgever. Maar toch dient een tweede spoor traject opgestart te worden om het verzuimdossier op orde te hebben. Helaas kan Spoor 3 HRM hier niets aan veranderen. We kunnen wél het traject op een andere wijze insteken. Wij noemen dat een Spoor 2 Traject Light. Zo voldoen we wel aan de rechten en plichten voor de Wet verbetering Poortwachter maar voorkomen we dat kennis en ervaring verloren gaat. Informeer hier naar de mogelijkheden.

Spoor 3 hrm en de regio Eindhoven
Wij hebben de afgelopen jaren behoorlijk geïnvesteerd in ons netwerk van bedrijven in de regio Eindhoven. Naast Spoor twee trajecten zijn wij ook actief in arbeidsbemiddeling en vullen wij vacatures in voor andere MKB bedrijven in de regio Eindhoven. Dit zorgde voor dit grote netwerk. Uiteraard zetten wij dit netwerk ook in voor onze Spoor twee traject kandidaten. Hierdoor zijn we succesvol in hetgeen we doen.

Wat kost een 2e Spoortraject?

Ieder mens is in de filosofie van Spoor 3 HRM uniek en heeft daarom recht op een persoonlijk Spoor 2-traject. Om die reden is het lastig om een vaste prijs voor zo’n traject te communiceren. Er bestaat de mogelijkheid een vaste prijs af te spreken voor het gehele traject voor de maximale duur van 12 maanden. Als de verwachting is dat het traject geen 12 maanden duurt is er ook de mogelijkheid het traject maandelijks te betalen voor zolang als het duurt.

Interesse? Na een gratis intakegesprek maken we een op maat gesneden offerte. Op basis hiervan maak je de keuze voor een bepaald spoor.