Hulp met een DISC en/of Drijfveren Analyse?

DISC en Drijfveren Analyse Eindhoven

DISC Analyse
De DISC analyse wordt ook wel de kleurentest genoemd. Rood staat voor Dominant, geel voor Invloed, groen voor Stabiliteit en blauw voor Conformistisch. Deze analyse geeft dus inzicht in het waarneembaar gedrag van mensen. Welk gedrag laten mensen zien in werksituaties en wat is het verschil met het gedrag thuis? Misschien heb jij ook geleerd dat je andere mensen moet behandelen, zoals je zelf behandeld wil worden. Maar is dat ook echt zo?
Ieder mens is anders en dat vraagt juist om andere benaderingen. Een DISC Analyse geeft nou juist het inzicht hoe een persoon behandeld wenst te worden. Weet je dat dit vaak juist anders is dan hoe jij behandeld wil worden? Hoe mooi is het als je dit van elkaar weet, zodat je het beste in mensen naar boven kan halen. En belangrijker misschien wel, je leert begrijpen waarom iemand in een bepaalde situatie reageert. Je krijgt dus een handleiding van je collega. En we weten allemaal dat als we ons verdiepen in een handleiding van hetgeen we in huis halen, we de meeste en beste functionaliteiten ervan gaan gebruiken!

Drijfveren Analyse
Naast de DISC Analyse heb je de Drijfveren Analyse. Dit is een instrument dat inzage geeft in de natuurlijke motivatie van een persoon. Wat drijft hen en waar gaat hun hart sneller van kloppen? Je raad het al, ook dit is bij iedere persoon anders. Het is niet eenvoudig om in gesprekken te achterhalen wat iemand nou echt daadwerkelijk motiveert. Met de Drijfveren Analyse kan je dit snel, grond én betrouwbaar.

Wanneer in te zetten?
Recruitment
Bij Spoor 3 HRM geloven we niet in slechte medewerkers. Wij zijn ervan overtuigd dat in iedere werknemer een goede medewerker schuilt. De kracht is om dat naar boven te krijgen. Inzage in gedrag creëert begrip voor anderen. Een goed recruitmentproces dat aandacht besteed aan de juiste start van een dienstverband is zéér belangrijk voor het creëren van loyaliteit en werkgeluk. En juist dát creëert goede medewerkers!

Teambuilding
Als je echt altijd het beste uit je medewerkers wil halen dan zet je deze analyses dus in, aan het begin van elk nieuw dienstverband. In de praktijk gebeurt dit niet altijd, want eerlijk is eerlijk, daar is het vaak veel te druk voor binnen een bedrijf. Lukt dit niet aan het begin van een dienstverband dan is dit een super teambuilding activiteit om inzage te krijgen in elkaars gedrag en motivatie. Zo ontstaat er meer begrip voor elkaar en zullen teams beter functioneren.

Spoor 3 HRM helpt je graag met de inzet van deze analyses om ervoor te zorgen dat je het beste uit je medewerkers haalt en een prettige werksfeer creëert. Will we go on this journey together?