Plan een afspraak

Strategisch Talentbehoud

Karlijn van Susteren Stagiaire Baanbegeleider

In het jaar 2024 zal de jacht op talenten naar alle waarschijnlijkheid voortduren, aangewakkerd door de krappe arbeidsmarkt. 68% van de Nederlandse werkgevers worstelt met het behouden van waardevolle collega’s. Factoren zoals hoge werkdruk, stijgende concurrentie en het evenwicht tussen werk en privé zijn enkele boosdoeners die aandacht behoeven om het personeel aan boord te houden.

Het is duidelijk dat organisaties verder moeten gaan dan de gebruikelijke methoden om te schitteren als werkgevers die zich inzetten voor de groei van hun team. Het is cruciaal om een werknemerservaring te creëren die geworteld is in het versterken van de organisatiecultuur. Dit betekent dat organisaties aanzienlijk moeten investeren in duurzame groei en ontwikkeling van hun medewerkers.

Om deze uitdagingen aan te gaan, moeten organisaties overwegen om hun strategieën aan te passen en de volgende stappen ondernemen

Investeer in Concrete Ontwikkelingsplannen

Zorg ervoor dat ontwikkelingsplannen geen saaie trainingen zijn, maar praktisch en haalbaar. Creëer heldere groeipaden en bied de nodige ondersteuning om hun vaardigheden daadwerkelijk te ontwikkelen.

Versterk de Interne Communicatie

Communiceer niet alleen naar buiten toe over de EVP (Employer Value Proposition), maar richt je ook op interne communicatie. Laat medewerkers zien dat ze gewaardeerd worden en betrek hen bij de visie en doelstellingen van de organisatie.

Flexibiliteit en Werk-Privébalans

Erken de uitdagingen rond de balans tussen werk en privé en bied flexibele werkregelingen aan die tegemoetkomen aan de behoeften van medewerkers. Dit kan variëren van telewerken tot flexibele werkuren.

Creëer een Positieve Werkomgeving

Investeer in een gezonde werkomgeving waar medewerkers zich niet alleen gewaardeerd, maar ook ondersteund voelen. Een positieve werkcultuur draagt bij aan het welzijn en de betrokkenheid van werknemers.

Continue Vaardigheidsontwikkeling

Bevorder een cultuur van voortdurende leergierigheid en bied voortdurende training en ontwikkelingsmogelijkheden aan om medewerkers up-to-date te houden met veranderende behoeften en technologieën.

Door deze strategieën in te zetten, kunnen organisaties niet alleen talent aantrekken, maar ook behouden op een manier die de betrokkenheid en tevredenheid van werknemers vergroot. Het is een cruciale stap om de uitdagingen van de krappe arbeidsmarkt in 2024 met succes het hoofd te bieden.

Lees ook Gen Z in de werkwereld.

Wil je meer van dit soort interessante artikelen? Neem dan ook eens een kijkje op de LinkedIn van Spoor3HRM/

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.