Plan een afspraak

Medewerkerstevredenheid

Medewerkerstevredenheid
Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

Medewerkerstevredenheid; ga ermee aan de slag!

“Medewerkerstevredenheid? Ze hebben toch een baan en een goed salaris? Daar mogen ze ook wat voor doen!”

Herkenbaar? Ik kom nog steeds veel ondernemers tegen die het ‘onzin’ of op zijn minst ingewikkeld vinden om tijd en aandacht te besteden aan het tevreden houden van werknemers. Ergens logisch ook; het is niet hun core business en het kost veel tijd. Maar geloof me, in tijden als deze is het essentieel voor het voortbestaan van je bedrijf om er wel degelijk serieus mee om te gaan!

Arbeidskrapte is historisch hoog!

Zoals we onlangs hebben kunnen lezen in de beschouwing over de arbeidsmarktkrapte van het Centraal Planbureau, is de krapte op de arbeidsmarkt historisch hoog en ziet het ernaar uit dat hier op korte termijn weinig verandering in komt. Waar we allemaal bang waren dat ontwikkelingen als robotisering en AI ons onze banen zouden kosten, lijkt het tegenovergestelde waar. Dit soort middelen vormen nu juist onderdeel van een mogelijke oplossing om het aantal vacatures per hoofd van de beroepsbevolking terug te dringen.

Maar, wat kunnen we daarnaast zelf nog actief doen?

Als HR specialist houden wij ons daar natuurlijk dagelijks mee bezig. Wij merken ook dat medewerkers andere keuzes maken en de lat hoger leggen. Door de krapte op de arbeidsmarkt zijn veel beroepsgroepen in een voordeelpositie en kunnen zij het zich permitteren om hogere of andere arbeidsvoorwaarden te ‘eisen’ dan voorheen. Medewerkers verwachten meer van hun werkgever. Ze hoeven geen genoegen meer te nemen met een vervelende werksfeer of een slechte werk- en privébalans. Want, voor jou 10 anderen! 

De eerste voor de hand liggende stap voor jou als bedrijf is dan ook om te werken aan de medewerkerstevredenheid binnen je bedrijf. Als je bestaande mensen niet gaan lopen, hoef je dáár in ieder geval al geen vacatures voor uit te zetten 😉.  En voor de vacatures die je toch nog uit gaat zetten om groei door te maken, zijn die tevreden medewerkers dan ook meteen je beste ambassadeurs. 

Wij helpen je natuurlijk graag met de medewerkerstevredenheid binnen jouw organisatie

We starten met een kennismaking waarin we bespreken hoe jou organisatie ervoor staat. Vaak is de meest logische stap om te starten met een medewerkerstevredenheidsonderzoek om inzicht te krijgen in de stand van zaken. Op basis daarvan brengen wij een advies uit en kunnen we samen de eventuele vervolgstappen voor jouw organisatie bepalen. Laagdrempelig en stap voor stap dus!

Zullen we een vrijblijvend momentje plannen om kennis te maken de mogelijkheden te bespreken? Wij ontmoeten je graag!

Mail: info@spoor3hrm.nl
Bel: 040 711 40 70

Benieuwd naar onze andere blogs? Neem eens een kijkje op onze nieuwspagina. Actief op de hoogte blijven? Volg dan ook zeker onze LinkedIN pagina.

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.