Plan een afspraak

De Werkelijke Wensen van Jongeren!

Tessa van Vreede Baanbegeleider | Operationeel Manager

Deze week staat het nieuws opnieuw in het teken van de voortdurende toename van burn-outklachten. In onze snel evoluerende wereld ervaren wij, als jongeren (waar ik mezelf nog steeds onder schaar), toenemende druk en verwachtingen. Laten we eerlijk zijn, als we vroeger op school het vak ‘volwassen worden’ hadden gehad, waren we waarschijnlijk nog steeds lekker kind gebleven. Herken jij dit gevoel en vraag je je af of deze stress kan uitmonden in een naderende burn-out? Laten we samen de diepte ingaan en inzichten verkrijgen over wat we echt zoeken in onze carrière.

Betekenisvol Werk voor Jongeren

Voor ons is werk meer dan alleen een salaris; het draait om betekenis en impact. Organisaties die maatschappelijke waarden omarmen, hebben aantrekkingskracht op ons als team. We willen iets doen voor anderen en echt bijdragen aan de maatschappij. Werk dat niet alleen leuk is, maar waar we ook echt iets voor anderen kunnen betekenen. Aangezien we waarschijnlijk tot ons 100e moeten werken, laten we alsjeblieft iets doen wat we leuk vinden!

Balans tussen Werk en Privé

Flexibiliteit en de balans tussen werk en privé zijn al heel belangrijk, maar blijven zich nog steeds ontwikkelen. We streven naar flexibiliteit en een gezonde werk-privébalans om een burn-out te voorkomen, waarbij het behoud van welzijn bovenaan onze prioriteitenlijst staat. Want als het niet goed gaat met jou, hoe kun je dan functioneren op je werk en er voor anderen zijn?

Voortdurende Ontwikkeling

Leren is voor jongeren steeds belangrijker. Groei en voortdurende verbetering staan centraal. Bedrijven die investeren in training en ontwikkeling hebben een voorsprong, maar laten we niet vergeten dat er ook nog steeds jongeren zijn die gewoon lekker willen werken en zich niet constant hoeven te ontwikkelen. Kijk dus goed naar wat jij nodig hebt en zoek daar ook de juiste werkomgeving bij.

Inspirerende Bedrijfscultuur

Een positieve bedrijfscultuur is cruciaal in deze tijd. We streven naar een omgeving waar open communicatie heerst en waar we onszelf kunnen zijn. Waar we werken met collega’s die elkaar kunnen inspireren, voor elkaar klaarstaan, en waar we lekker mee kunnen samenwerken.

Stress, Burn-out en de Jonge Professional

De groeiende druk brengt uitdagingen met zich mee. Jongeren hebben vaak vanuit thuis geleerd dat doorzetten de sleutel tot succes is, maar wat als dit pad leidt tot langdurige werkstress en uiteindelijk een burn-out? Moet je dan blijven doorzetten, terwijl je weet dat de omgeving niet meer bij je past, of ga je op onderzoek uit en zoek je naar waar je echt gelukkig van wordt?

Herkenning van Burn-out Signalen

Een burn-out kan het gevolg zijn van ernstige werkgerelateerde stress, met fysieke, emotionele en mentale uitputting als gevolg. Het serieus nemen van signalen zoals vermoeidheid, slapeloosheid en concentratieproblemen is van groot belang. Ben je gewoon een dag moe of speelt dit eigenlijk al wel langer?

Conclusie

In deze dynamische tijden is het van essentieel belang om niet alleen naar carrière-ambities te kijken, maar ook naar het welzijn. Erken de signalen, zoek professionele hulp als het nodig is en neem de tijd om te herstellen. Jouw gezondheid staat voorop, en een gezonde, ondersteunende werkomgeving is de sleutel tot duurzaam succes. Bij Spoor3HRM zijn we weliswaar geen burn-out specialisten, maar we hechten wel veel waarde aan het welzijn van jou als persoon en van jouw team! Door bijvoorbeeld een Medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) uit te voeren, kom je erachter hoe het nu echt met je mensen gaat. Zit jij of iemand in je team niet op je plek? Denk dan eens aan een loopbaantraject!

Wil je meer weten hierover of gewoon een keer sparren hierover? Bel me dan gerust op 0619609081 of stuur me een berichtje!

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.