Plan een afspraak

Spoor 3 HRM en de coronacrisis; een kerstverhaal met een goed einde!

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

Jezus Christus wat een jaar! Om maar even in de kerstgedachten te blijven.. 😉

Het einde van het jaar is alweer in zicht en dus blikken we traditioneel terug op wat 2020 ons allemaal heeft gebracht en welke lessen we hebben geleerd. Een bewogen jaar, 2020. Ik denk dat het jullie allemaal nog heel helder op het netvlies staat.. de eerste lock-down in maart. Ook op ons heeft dit een behoorlijke impact gehad. Angst is een vreemd fenomeen… Ze zeggen wel eens dat mensen op drie manieren reageren: fight, flight, freeze. Vooral dat laatste zagen we in de eerste week. In minder dan 7 dagen tijd waren al onze lopende opdrachten weg. En natuurlijk snappen wij dat! Je denkt in eerste plaats niet aan groei, zeker niet in tijden van onzekerheid.

Na de freeze fase waarin iedereen even pas op de plaats hield, merkten we gelukkig ook wel snel dat mensen in de fight modus gingen. Wij zelf ook. We zouden ons niet uit het veld laten slaan! Mooie initiatieven ontstonden, samenwerkingen kwamen op gang en we werden enorm creatief met z’n allen.

Samen hebben we voor alle betrokkenen in onze omgeving toch win-win situaties gecreëerd. Ik heb actief meegedacht met onze klanten en zij met mij! Daar ben ik trots op en vooral heel dankbaar voor! Dat we door de jaren heen zoveel waardevolle relaties hebben mogen opbouwen waardoor er in deze periode zo intensief met elkaar samengewerkt en meegedacht kon worden, heeft er niet alleen voor gezorgd dat we er als bedrijf redelijk goed door zijn gekomen, maar is vooral ook heel bijzonder en geeft een enorm warm gevoel.

Waardering en dankbaarheid is dan ook wat bij mij overheerst als ik terugkijk op het jaar 2020. Waardering en dankbaarheid voor wat we wél hebben en kunnen, dat we in goede gezondheid verkeren, voor de veerkracht van onszelf en de mensen om ons heen, voor mijn collega’s en natuurlijk ook voor mijn vrouw die onze kids fantastisch heeft begeleid en dat nu weer doet.

Vanzelfsprekend willen wij zeker dit jaar onze klanten, relaties en de mensen om ons heen extra bedanken. Dat doen we ook, maar dit jaar hebben we besloten dat anders te doen dan anders. Als we íets geleerd hebben van het afgelopen jaar, is dat tijd enorm waardevol is. Mensen die dit jaar aan die vreselijke ziekte zijn overleden, hadden graag nog veel tijd met hun dierbaren willen doorbrengen. Al die zorgmedewerkers die tijd met hun dierbaren hebben opgeofferd voor de liefdevolle zorg aan de mensen die ziek zijn geweest, mensen die nog ziek zijn en mensen die vereenzamen vanwege alle regels waar we rekening mee moeten houden.

En dus, vinden wij het waardevoller om dit jaar onze tijd óók te investeren, in plaats van het ‘gebruikelijke flesje wijn’ uit te delen. In verhouding tot wat al die zorgmedewerkers al maanden doen is onze bijdrage misschien maar een klein druppeltje op een gloeiende plaat en kunnen we niet alle zorgmedewerkers een hart onder de riem steken. Desalniettemin doen we wat we kunnen en hebben we deze week oliebollen getrakteerd aan zorgmedewerkers van Vitalis Zorggroep. Vanzelfsprekend met in achtneming van de geldende veiligheidsmaatregelen.

Compleet in stijl met foute kersttrui en een vrolijke “HoHoHo” hebben we bij kunnen dragen aan een lach op het gezicht van deze mensen en hopelijk een mooie blijk van waardering gegeven voor wat zij doen voor ons en onze samenleving. Deze mensen hebben ons tenslotte het afgelopen jaar écht weer even doen beseffen waar het in het leven echt om draait; je tijd waardevol besteden, het liefst met dierbaren.

Heel veel dank voor de mooie inzichten die 2020 ons, mede dankzij de ellende, toch heeft mogen geven. Blijf positief en hoopvol!

Fijne feestdagen! Ik hoop dat je ze, al dan niet op creatieve wijze, doorbrengt met je dierbaren.
Tot volgend jaar.

Lieve groet,

Barrie

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.