50-plusser lijkt weer kans te krijgen

Het feit dat we weer langzaam naar een werknemersmarkt gaan lijkt nu al voorzichtig zijn vruchten af te werpen voor de 50-plussers op zoek naar een baan. De werkeloosheid onder deze groep is al jaren een veel besproken onderwerp en laten we eerlijk zijn, terecht.

Veel 50-plussers zijn enorm gemotiveerd, hebben een juiste werkethiek en een flinke dosis kennis bij zich. Desondanks zien helaas veel bedrijven het aannemen van een 50-plusser als een risico. Ook wij zien het vaak gebeuren, dat werkgevers enkel op basis van leeftijd een geschikte kandidaat afschieten. Zonde, want alle cijfers tonen aan dat 50-plussers veel voordelen met zich meebrengen en op sommige fronten zelfs een mindere risicofactor zijn voor bedrijven dan jongeren.

Nu goede krachten langzaamaan schaarser worden én we te maken hebben met vergrijzing, lijkt hier eindelijk een ommezwaai in te komen. Het Eindhovens Dagblad publiceerde hier vorige week een artikel over welke dit bevestigd. Bij Spoor3HRM kunnen we alleen maar hopen dat deze tendens zich voortzet.