Plan een afspraak

Employer Branding – Branding Your Journey

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

Employer Branding is een term die je steeds vaker de revue ziet passeren. We vertellen je vandaag meer over Employer Branding. We nemen je mee in wat dit is en waarom dat je dit als organisatie zeker op de agenda moet hebben staan of moet zetten!

Employer Branding gaat over het promoten van het werkgeversmerk in de arbeidsmarkt. Je kan hierbij denken aan het imago en de reputatie als werkgever. Op basis van deze onderdelen oordelen mensen vaak of ze graag bij jouw organisatie willen starten met hun baan. Erg belangrijk dus.

Met de inzet Employer Branding zorg je ervoor dat de juiste mensen bij jouw organisatie komen werken. Je zorgt voor de juiste feeling in alle fasen van het proces (The Journey). Organisaties die hierin investeren plukken hier uiteindelijk ook vruchten van af. Zo bestaat er een kans dat vacatures sneller worden vervuld, omdat je een voorkeurswerkgever bent waar veel mensen zouden willen werken, maar ook bestaat de kans dat je werknemers langer aan jouw organisatie kan binden. Maar hoe doe je dit nu? We nemen je mee in een van de manieren die je zou kunnen inzetten. Liever een advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en bekijk ook eens de andere HRM diensten die wij aanbieden.

 

Het vertellen van jouw verhaal

Jouw eigen authentieke verhaal is het startpunt van Employer Branding. In dit verhaal dient naar voren te komen waarom iemand bij jouw organisatie zou willen komen werken en wat jij zou willen betekenen in de loopbaan van jouw werknemers. Hierbij is het belangrijk dat jouw authentieke verhaal zowel intern als extern wordt gecommuniceerd.

Werknemers als ambassadeurs

De identiteit van jouw organisatie wordt naar buiten gedragen door jouw medewerkers. Laat medewerkers ook een rol spelen in het Employer Brand van jouw organisatie. Vraag of ze content willen delen over waarom ze het gaaf vinden om bij jou te werken. Hier sluit goed werkgeverschap bij aan, wat een van de uitgangspunten is van externe Employer Branding.

Creëer een ‘werken bij’ pagina

Steeds meer werkgevers zetten het gebruik van een ‘werken bij’ pagina in. Met een ‘werken bij’ pagina laat je potentiële werknemers een kijkje nemen binnen de cultuur een carrièremogelijkheden van jouw organisatie. Ook hier kunnen wij in voorzien. Hulp nodig bij het ontwerpen van een ‘werken bij’ pagina neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Test de Candidate Journey

Een Candidate Journey is de route die een kandidaat volgt op weg naar een nieuwe baan. Door zelf deze route te doorlopen kom je erachter of je de juiste middelen hebt ingezet om het juiste werkgeversmerk over te brengen naar potentiële werknemers.

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.