Carrières op het juiste spoor.

HRM-Diensten

“Ik wens je veel personeel” is een veel gehoorde uitdrukking. Op de vraag waarmee ondernemers het meest worstelen, wordt ook steevast “het personeel” genoemd. Waarom vinden ondernemers dat vaak zo moeilijk?

Ieder mens is anders en dus uniek; dat maakt het soms moeilijk en grillig in de onderlinge samenwerking. Ook lijken we vaak andere doelen na te streven. En toch is er een verbindende kracht: We willen het beste voor- en met elkaar. En juist dat vormt dan ook direct de basis van een krachtig HRM beleid: Een duidelijke beeld van wat en hoe we samen doelen willen bereiken. Door eerlijk, betrokken en vol passie, schouder aan schouder de strijd aan te gaan!

Spoor 3 HRM bouwt mee aan die goede structuur, werkcultuur en de inrichting van de juiste processen. Dit met de juiste inzet van tools die praktisch inzetbaar zijn en bewezen effectief zijn. “Vanaf het perron” of “on track”. Interim, of als vast onderdeel van het HRM proces. Koersvast, integer, betrokken, persoonlijk en met bevlogenheid voor ons vak. Spoor 3 HRM; carrières op het juiste spoor.

HRM on Demand

Als ondernemer of werkgever heb je ongetwijfeld regelmatig vragen over personeelszaken. Tijd is geld, dus je wilt graag snel antwoord op je vraag.
Lees meer...

Personeelsadministratie

Als werkgever ken je vanzelfsprekend de waarde van goede werknemers. Zij maken je bedrijf. Daarom steek je veel tijd en energie in hun ontwikkeling.
Lees meer...

Outplacement

Heb je boventallig personeel? Is je medewerker aan het einde van zijn contract gekomen en wil je het niet verlengen? Wil je een medewerker ontslaan?
Lees meer...

Spoor 2-Traject

Soms wordt een medewerker door onvoorziene omstandigheden ziek. Of er is binnen het bedrijf geen passend werk voorhanden. De Wet Poortwachter bepaalt in dit geval dat je als werkgever een re-integratietraject 2e spoor in gang moet zetten.
Lees meer...

Loopbaanbegeleiding

Je bent een goed werkgever en haalt ook graag het beste uit je medewerkers. Voor hen en voor het bedrijf. Om je medewerkers aan je te binden is er meer mogelijk dan alleen een goed salaris.
Lees meer...

HRM interim management Eindhoven

Het vormgeven van een gedegen HRM beleid is essentieel voor bedrijven. Vaak zie je dat HRM taken versnipperd zijn ondergebracht bij een aantal verschillende mensen binnen een organisatie.
Lees meer...

Ziekteverzuim

Ziekteverzuim wordt, na ontslag, steevast het lastigste bevonden door ondernemers. Beslissingen worden vaak genomen op basis van onvolledige informatie omdat er een oerwoud aan (privacy-) regels zijn waar rekening mee dient te worden gehouden.
Lees meer...

Ontslag

Een ontslagzaak is altijd vervelend, zowel voor de werknemer als de werkgever. Bij een ontslagprocedure heb je te maken met veel en vaak complexe regelgeving. Een werknemer heeft bepaalde rechten en plichten, maar een werkgever zeker ook.
Lees meer...