Plan een afspraak

Persoonlijk ontwikkelingsplan, wat houdt het in!

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

In ons voorgaand artikel werd al duidelijk dat vanwege de corona-periode opleiding en ontwikkeling nog belangrijker worden dan dat ze al waren. Vaak zie je dat ontwikkeling van groot belang is op het functioneren van een medewerker. Vandaag nemen we je mee in onze expertise om een medewerker zich optimaal te laten ontwikkelen doormiddel van een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP).

In een POP maken zowel werkgever als werknemer schriftelijke afspraken over de manieren waarop de medewerker zich graag zou willen ontwikkelen. Een POP is in het leven geroepen zodat een medewerker gestructureerd aan persoonlijke doelen kan werken om zich door te ontwikkelen in de functie of door te groeien op termijn naar een andere functie.

Belangrijk hierbij is dat er in een POP wordt opgenomen waar de medewerker al goed in is en op welk gebied de medewerker zich graag zou laten ontwikkelen. Tevens worden de ambities van de werknemer vastgelegd. Het is erg belangrijk dat er concrete afspraken worden gemaakt over hoe de werknemer de opgestelde leerdoelen en zijn ambities kan realiseren. En kom hier als werkgever ook op terug en stel eventueel bij.

Mensen hebben verschillende ambities, daarbij is het belangrijk dat je met iedere medewerker bespreekt of ze zich willen ontwikkelen en waarin. Het komt wel eens voor dat er beperkingen meespelen in bepaalde levensfasen die de loopbaanontwikkeling van de medewerker beperkt. Belangrijk is om dit te blijven bespreken want het kan zomaar zijn dat ze zich op een later tijdstip wel willen door ontwikkelen.

Een van onze diensten is loopbaanbegeleiding waarbij je onze expertise kan gebruiken om een POP op te laten stellen voor je werknemers. Voor meer informatie kan je contact met ons opnemen!

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.