Plan een afspraak

Mijn reis als ondernemer – 8 jaar als eigenaar van Spoor3HRM

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

Het is ongelooflijk hoe snel de tijd voorbijvliegt. Het lijkt als de dag van gisteren dat ik besloot mijn eigen onderneming op te richten; Spoor3HRM. Mijn jongste zoon was toen nog maar anderhalf jaar oud, inmiddels alweer bijna een tiener. In de tussentijd zijn we met het gezin verhuisd naar Son en Breugel en zijn we daar, na 3 verhuizingen, nu ook als bedrijf gevestigd. Destijds begonnen in mijn eentje. Nu, na 8 jaar vol hoogte- en dieptepunten, met 10 mensen. 😊

Het begin

Het idee om mijn eigen HRM-bedrijf op te richten, ontstond uit een diepgewortelde passie voor het helpen van mensen en organisaties. Vraag en aanbod bij elkaar brengen en mensen hun droombaan bezorgen. Met mijn achtergrond in sales en mijn mensenkennis, voelde ik dat ik iets unieks te bieden had. In 2015 nam ik de sprong in het diepe en begon ik Spoor3HRM. In eerste instantie als recruitment specialist en het verzorgen van loopbaan coaching trajecten. Inmiddels doen we veel meer dan dat!

De uitdagingen

Als beginnende ondernemer kwam ik al snel tot de ontdekking dat het runnen van een bedrijf geen eenvoudige taak is. Het vinden van klanten, het opbouwen van een betrouwbaar netwerk en het creëren van naamsbekendheid waren (en zijn) grote uitdagingen. Het vergt doorzettingsvermogen, creativiteit en een gezonde dosis geduld om deze obstakels te overwinnen. Ik heb geleerd dat het cruciaal is om jezelf voortdurend te blijven ontwikkelen en jezelf op de markt te blijven brengen. Daarnaast, is het laten groeien van het bedrijf een enorme uitdaging. De doorlooptijd van het vak intercedent is erg kort. Voordat je iemand goed en wel ingewerkt hebt, vertrekken ze weer. Dat komt natuurlijk overal voor, maar het is wel belemmerend voor de groei van je bedrijf. Het zijn tenslotte toch de mensen die je bedrijf maken en zorgen voor de nodige capaciteit om groei te kunnen realiseren.

Spoor 3 HRM Academy

Van die korte doorlooptijd heb ik natuurlijk geleerd. Samen met mijn team hebben we dan ook de Spoor3HRM Academy ontwikkeld. Een trainee programma waarbij je als Spoor3HRM-er zelf de regie hebt over je loopbaan en waarbij er een tijdspad wordt uitgestippeld voor eigen ontwikkeling. Sterker nog; iedere medewerker mag bij ons 10% van zijn/haar arbeidsomvang besteden aan eigen ontwikkeling. Dit doen we  om onze medewerkers te blijven uitdagen en om hen zich snel verder te laten ontwikkelingen in hun vak. Maar ook, om kennis in onze organisatie te verankeren en te waarborgen. Wij zorgen ervoor dat we passende opdrachten hebben die bij de ontwikkelbehoefte van die persoon passen. En tegelijkertijd, zorgen we ervoor dat deze kennis voor iedereen binnen én buiten ons bedrijf toegankelijk is. Dus wanneer je een van onze medewerkers krijgt voor een interim opdracht, krijg je ons eigenlijk allemaal! 😊😊

Successen en mijlpalen

Deze aanpak heeft er toe geleid dat we de groei naar 10 mensen in de loop der jaren hebben kunnen verwezenlijken. Dat bewijst dat deze aanpak werkt, ook al lopen we natuurlijk ook nog steeds tegen bepaalde uitdagingen aan. De Academy is iets wat we zelf ontwikkeld hebben. En, net als met alles wat nieuw is, kom je dan her en der kinderziektes tegen. Dus, schaven we bij tot het perfect is! Het lijkt wel een bedrijf! 😉😉

Omdat we ons, mede door de Academy, ook steeds meer begeven op de markt van Interim HR opdrachten, maken we ook groei door op het gebied van het leveren van HR diensten over de bredere linie. Iets waar ik al jaren naar toe werk. Recruitment is een belangrijk onderdeel van ons bedrijf en dat zal het altijd blijven. Maar, ik vind het ook gaaf om te zien dat we de laatste jaren daadwerkelijk groeien met onze HR dienstverlening en ben oprecht trots om te zien hoe mijn mensen zich ontwikkelen.

En de volgende stap?

Hét HR kenniscentrum van Eindhoven worden dat landelijk actief is. We hebben al veel disciplines in huis. Hoe gaaf is het, als we over 15 jaar een club van 60 professionals zijn die MKB ondernemers in heel Nederland helpen met hun specifieke personeelsvraagstukken! Of het nu gaat over spoor 2 begeleiding, verzuim, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, strategische personeelsplanning of bijvoorbeeld generatiegericht personeelsbeleid en recruitment. Hier hebben we straks allemaal bewezen concepten voor die we bij bedrijven kunnen introduceren. Over 15 jaar ben ikzelf 58. Ik hoop dat ik dan een stapje terug kan doen en het stokje kan overdragen aan de jongere generatie.

En op korte termijn?

Nou, vooral heel veel plezier maken! Iedere dag tot tranen toe gelachen hebben en met fijne mensen en fijne klanten werken. Dat is voor mij met een straatlengte het allerbelangrijkste. Als ondernemersdoel heb ik mezelf dit jaar de uitdaging gegeven door te groeien naar 12 mensen. In september komt onze 11e medewerker in dienst, dus ik heb goede hoop dat we dat doel gaan halen. Mijn tweede doel van dit jaar, is dat ik een eigen bedrijfslocatie wens te bezitten in plaats van er een te huren.  Dus, heb jij nog een goede tip voor een mooie en moderne bedrijfslocatie van 150-300 meter oppervlakte? Let me know!😉😉

Conclusie

Mijn reis als ondernemer, eigenaar van Spoor3HRM, is een achtbaan van ervaringen geweest. Ik heb geleerd om tegenslagen te zien als leermomenten en ze te gebruiken om te groeien. Het opbouwen van een succesvol bedrijf vergt toewijding, doorzettingsvermogen en passie voor wat je doet. Hoewel de weg niet altijd gemakkelijk was, heeft elke stap me dichter bij mijn doelen gebracht. Ik ben trots op wat ik tot dusver heb bereikt en kijk uit naar wat de toekomst in petto heeft.

Groeten Barrie,
Spoor 3 HRM

Benieuwd naar onze andere blogs? Neem eens een kijkje op onze nieuwspagina.

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.