Plan een afspraak

Blog post Barrie Spoorenberg: Onze reis zet zich in sneltreinvaart voort

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

Misschien heb je het al op onze Socials gezien. We zijn laatst met (bijna) ons hele team gaan eten en hebben een escaperoom gedaan. Super leuk! Ons team heeft een groeispurt gemaakt. En, daar ben ik best wel trots op. Vanaf februari zijn we met 10 mensen! Hoe komt dat nu ineens?

Nou, dat is eigenlijk niet ineens. Daar zit namelijk een heel plan achter! Wij zien en merken dat HR bij steeds meer bedrijven goed op de agenda komt. Dat hoort ook zo! Het welzijn van medewerkers wordt gelukkig door werkgevers als belangrijk ervaren. Dat heeft natuurlijk te maken met “the war for talent”. Het aantrekken van nieuwe medewerkers heeft ten slotte weinig zin als de achterdeur wagenwijd open staat. Daarnaast is de werkdruk ongekend hoog en is het verzuim in Nederland nog nooit zo hoog geweest. Is dat iets van nu of ligt de lat voor de Nederlandse werknemer nu écht zo hoog? Helaas heb ik daar het antwoord ook niet op. Maar, dat we te maken hebben met de nodige uitdagingen mag duidelijk zijn.

De afgelopen jaren zijn wij daarom gestart met het inzetten van onze eigen medewerkers op interim HR functies. En, dat blijkt een goede zet te zijn geweest. Wij zien dat er ook op HR afdelingen binnen bedrijven een tekort aan capaciteit is. Soms is dat structureel maar het kan ook voorkomen dat een medewerker tijdelijk uitvalt. Hoe dan ook, moet het werk in beide gevallen wel gewoon doorgaan. In dat soort gevallen biedt een interim HR professional uitkomst. En, juist díe professionals hebben wij toegevoegd aan ons team.

Voor onze professionals zijn interim klussen super leuke uitdagingen die ervoor zorgen dat ze in korte tijd bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken mogen nemen en tegelijkertijd snel werkervaring opdoen. Tegelijkertijd delen we onze ervaringen onderling en zorgen we voor een ontwikkel cultuur waar samenwerken, het uitbreiden en delen van kennis centraal staan. Dat doen we middels onze Spoor 3 HRM Academy! Daarover later meer…

Voor jou als werkgever betekent dit dat je niet alleen die ene HR professional toevoegt aan je team, maar er een hele achterban bij krijgt die erop gebrand is elkaar, maar zeker ook de opdrachtgever, de hoogst mogelijke kwaliteit te bieden. Op dit moment doen we dat op de deelgebieden ‘Operationele HR’, ‘Verzuim’ en ‘Recruitment’. Op termijn voegen we daar nog meer deelgebieden aan toe. Super gaaf allemaal.

Wij tillen ons bedrijf hiermee echt wel naar een nog hoger niveau en hopen daarmee de groei te realiseren die we voor ogen hebben! Ook wel een spannende reis, maar de geluiden die we van onze klanten terug krijgen zijn zeer positief. En, dat alles gaat natuurlijk niet zonder onze HR toppers. Dus, collega’s… ik ben trots op jullie! Op naar een mooi, succesvol 2023.

Groeten Barrie,
Spoor 3 HRM

Benieuwd naar onze andere blogs? Lees de blog van Barrie over generatie-Z.

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.