Plan een afspraak

Blog post Barrie Spoorenberg: The circle of life

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

Diegene die mij een beetje kennen, weten ondertussen dat ik onlangs een hele bijzondere reis heb gemaakt. De voltallige directie van Spoor 3 HRM en de volledige stamhouders van de familie Spoorenberg zijn met elkaar op vakantie geweest naar Zuid-Afrika. En, dit was een reis om nooit meer te vergeten…

Voor de communicatie van mijn bedrijf, gebruik ik het spoor als metafoor voor de loopbaan van mensen. Die leent zich daar goed voor. Het leven is ten slotte, net als je werk, ook één grote reis met wissels, ontmoetingen, tussenstations en (soms) een eindstation.

De inspiratie voor het maken van onze reis naar Zuid-Afrika kwam eigenlijk tot stand toen ik vorig jaar afscheid heb moeten nemen van een zéér geliefde tante. Veel te jong overleden aan “die” verschrikkelijke ziekte. Ze is net geen 60 jaar oud mogen worden. Tijdens haar uitvaart werden er natuurlijk foto’s getoond van haar leven. Van mensen die ze ontmoet heeft en reizen die ze gemaakt heeft. Ook Toon, Ellen en ikzelf maakte deel uit van haar reis door het leven. En, je ziet dat de mooiste herinneringen gemaakt worden tijdens vakantiereizen.

Ellen, mijn lieftallige echtgenote en 1 van de ‘drie Spoorenbergen’ van Spoor 3 HRM, roept al zo lang als ik haar ken dat ze heel graag “the big five” in het echt wil zien. Onze jongste zoon Sven, Freek Vonk in spé, heeft diezelfde passie voor dieren. Dus, tijdens het einde van de ‘reis’ van mijn geliefde tante, bedacht ik dat het tijd werd om Ellen’s wens in te willigen. Had ik meteen een gaaf cadeau om haar veertigste verjaardag mee te vieren!

Nadat het in onze familie een beetje rond gonsde dat we met ons gezin af zouden reizen naar Zuid-Afrika, bleken zowel mijn ouders (Toon & Angelie) als mijn schoonmoeder (Carien) heel graag mee te willen. En, hoe gaaf is het om zo’n bijzondere reis met 3 generaties te gaan maken?! Ikzelf vind altijd;  hoe meer zielen hoe meer vreugd, dus vond ik dat helemaal prima! Zo geschiedde. En, herinneringen hebben we gemaakt samen! Het was vanaf de eerste tot en met de laatste dag één avontuur. De natuur, de mensen, de cultuur en de omstandigheden; het was in een woord schitterend. En, zo ontzettend gaaf  en bijzonder dat ik dit zowel met mijn vrouw, kinderen als mijn (schoon)ouders heb kunnen delen.

Eenmaal thuis met zoveel ervaringen en herinneringen rijker, bekroop me het idee: ‘Waarschijnlijk zullen een paar van de vele honderden foto’s die ik gemaakt heb tijdens deze reis, getoond worden op uitvaarten in de toekomst’. Natuurlijk hoop ik dat dat nog heel lang gaat duren! Maar zo werd voor mij nog maar eens onderstreept dat je reis belangrijker is dan je eindbestemming. En, laat dat nou ook de filosofie zijn van mijn levenswerk Spoor 3 HRM.

The circle of life… Ik hoop dat ik nog vele reizen mooier mag maken!

See you all soon!
Barrie

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.