Plan een afspraak

Subsidie om mentale vitaliteit van werknemers te verbeteren

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

Vanaf 28 juni 2022 kunnen organisaties subsidie aanvragen om extra ondersteuning te bieden aan werknemers die mentale problemen of klachten hebben overgehouden aan de coronacrisis. Werkgevers kunnen van dit geld deskundigen inhuren om de werknemers te helpen.

Let op! Organisaties kunnen dit maar tijdelijk aanvragen; namelijk vanaf 28 juni tot en met 27 september 2022. De organisatie kan vouchers aanvragen voor de mentale vitaliteit van de werknemers. Deze subsidie regeling kan ingezet worden voor werknemers die als gevolg van de coronacrisis psychische problemen of mentale klachten aan over hebben gehouden. Zij kunnen dan extra ondersteuning krijgen om metaal sterker te worden. Dit is niet alleen erg fijn voor de werknemer, maar ook zeker voor de werkgever! Op deze manier krijgt de werkgever namelijk een veel productievere werknemer terug. Dit resulteert in een verbeterde, duurzame inzetbaarheid.

Grof gezegd zijn er 3 soorten ‘werknemers’:

  1. Werknemers die een grote werkdruk en baan onzekerheid hebben overgehouden door de coronacrisis;
  2. Werknemers die het syndroom Long-covid-19 hebben opgelopen en rondlopen met gezondheidsproblemen;
  3. Werknemers die van het thuis- en hybride werken negatieve gevolgen ervaren hebben.

Werkgevers kunnen als volgt 2 soorten vouchers aanvragen: één voor hybride/thuiswerken en één voor werknemers algemeen.

Het totale subsidiebedrag is €1.725.000. Er kan van die 2 soorten vouchers maar één aangevraagd worden met een maximumbedrag van €50.000 per voucher. Als uiteindelijk het totale subsidiebudget op is (neem bijvoorbeeld het STAP-budget als voorbeeld) dan is het niet meer mogelijk om een voucher aan te vragen; ook als het aanvraagtermijn nog niet verstreken is.

Organisaties die deze subsidie aan kunnen vragen zijn:

  • Arbeidsmarkt en opleidingsfondsen (A&O fondsen);
  • Opleidings- en ontwikkelfondsen (O&O fondsen);
  • Brancheorganisaties;
  • Werkgevers en werknemers organisaties;
  • Organisaties voor zelfstandigen.

Voor de kleinere organisaties of de organisaties die nog relatief weinig hebben ondernomen om hun medewerkers te helpen met hun vitale mentaliteit, is het dus extra handig om deze voucher aan te vragen! Het aanvragen van een voucher kan door je te registreren of in te loggen bij www.zonmw.nl

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van deze vouchers? Of ben je benieuwd wat wij kunnen betekenen op het gebied van duurzame inzetbaarheid van je werknemers? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag!

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.