Plan een afspraak

Stijging minimumloon

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

Per 1 juli 2022 stijgt met 1,8% het minimumloon. In de tweede helft van dit jaar moeten werkgevers aan werknemers vanaf 21 jaar met een fulltime dienstverband minimaal €1.756,20 per maand betalen, dit is per week €405,30 en per dag €81,06.

Werknemers die het minimumloon betaalt krijgen gaan daarmee 1,8% op vooruit ten opzichte van 1 januari 2022 toen was dit 1,4%. Dit geldt dus wel alleen voor werknemers van 21 jaar en ouder met een fulltime dienstverband.

Er is wel een uitzondering voor BBL’ers, zij hebben namelijk wel recht op een percentage van het wettelijk minimumloon. Voor werknemers van 18,19 of 20 jaar met een arbeidsovereenkomst hebben in verband met een beroepsbegeleidende leerweg (BBL) lagere minimumbedragen.

Dit geldt niet alleen voor het minimumloon per maand, week of dag maar nu ook per uur! Hier bestaat op dit moment alleen nog geen wettelijk minimum voor. Het is aan de werkgever om het minimumloon per week door het aantal uur dat in de organisatie een fulltime werkweek is te delen, dat is meestal tussen de 36 en 40 uur per week. Rond hierbij altijd naar boven af. Dus check dat goed! Er liggen wel plannen klaar bij het kabinet om een minimumuurloon van 36 uur per week in te gaan voeren!

Het brutominimumloon per week vanaf 21 jaar bedraagt €405,30 per 1 juli 2022. Er geldt nu geen wettelijk minimumloon, dat komt er wel als het aan het kabinet ligt. Ook uit het coalitieakkoord is gebleken dat het kabinet dit wil gaan invoeren voor een werkweek van 36 uur. Niet alleen het kabinet pleit hiervoor maar ook de Sociaal Economische Raad (SER)!

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het minimumloom per 1 juli 2022 bij een werkweek van 36,38 of 40 uur allemaal op een rijtje gezet! Die vind je hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/minimumloon/bedragen-minimumloon/bedragen-minimumloon-2022

Heb je hulp nodig of heb je vragen omtrent de stijging van het minimumloon. Neem contact met ons op en we helpen je graag!

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.