Plan een afspraak

Carrière switch? Dan is NU het moment!

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

We hebben allemaal wel eens van die dagen dat we onze baan helemaal ruk vinden, toch? Er zijn nu eenmaal dagen bij dat je liever in bed blijft liggen, dat je baas je te vol stopt met werk, een collega je het leven zuur maakt of dat je op een regenachtige dag met een zeiknatte jas een uur lang in een te volle bus naast allemaal andere mensen je dag moet starten… BAH!

En nu is het herfst. Ik geloof niet dat ik íemand ken die dat een tof seizoen vindt. Regen, wind en kou. Hoewel de zomer dit jaar niet heel veel beter was, is de periode na de zomer toch altijd het moment dat mensen zich afvragen of ze nog wel op hun plek zitten. Maar, realiseer je goed, iedere baan heeft wel wat. Een baan waarbij ALLES alleen maar leuk is, is een utopie.

Nou is er natuurlijk ook nog een verschil tussen een andere baan óf een andere carrière. Maar, wanneer weet je dat nu of je van baan moet wisselen of het drastischer aan moet pakken en een carrière switch moet maken? Nou is daar helaas geen ‘one size fits all’ antwoord voor. Dit dien je te onderzoeken. Een loopbaanprofessional kan je daar bij helpen. Die gaat samen met jou onderzoeken waar het aan schort. We zien namelijk best wel eens dat het ‘werkongeluk’ zit in de slechte relatie met een werkgever of collega. Dat is natuurlijk geen reden voor een carrière switch, maar kan wél een goede reden zijn voor een andere baan.

Met name mensen die op de inhoud van het werk uitgekeken zijn, kunnen een carrière switch overwegen. Mensen hebben echter nogal eens de eigenschap om te wachten totdat de omstandigheden ideaal zijn om actie te ondernemen. Maar, laten we eerlijk zijn, de omstandigheden zijn eigenlijk nooit ideaal. Er is altijd wel een reden te verzinnen om een verandering niet te maken, want dat gaat nooit ‘zomaar’ en kost kruim. Als je blijft wachten totdat de omstandigheden ideaal zijn, onderneem je dus waarschijnlijk nooit actie en bestaat de kans dat je uiteindelijk met burn- of bore-out klachten in de lappenmand eindigt. Zonde!

In privé situaties heb ik natuurlijk geen inzicht. Maar, ik kan je vertellen dat de arbeidsmarkt nu WEL ideaal is voor een switch. Er is een behoorlijk tekort aan arbeidskrachten over de gehele linie, niet alleen binnen de technische beroepen. Dat biedt dan ook écht kansen voor mensen die iets anders willen. Bedrijven zijn nu namelijk ook bereid om in mensen te investeren als ze écht willen en kijken nu dus ook verder dan enkel naar opleiding en/of werkervaring. In tegenstelling tot in tijden van voldoende ‘aanbod’ waarin werkgevers daar vaak niet toe bereid zijn.

Nu is het in onze ogen wel altijd verstandig om je eens onafhankelijk bij te laten staan door een loopbaanprofessional om eens goed te kijken of je een juiste beslissing neemt. Enne, wij kennen er nog wel een paar! 😊

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.