Plan een afspraak

Vakantiegeld… Hoe ga je hiermee om tijdens de coronacrisis?

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

Vakantiegeld… Hoe ga je hiermee om tijdens de coronacrisis?

 

Binnenkort is het natuurlijk weer tijd om als werkgever het vakantiegeld aan de werknemers te betalen. Maar in de huidige tijd kan het moeilijk zijn om geld vrij te maken voor deze betaling. Je mag als werkgever niet eenzijdig beslissen om het vakantiegeld niet te betalen, later te betalen of gespreid te betalen. In dit artikel nemen we je mee in wat je wel zou kunnen doen als werkgever.

 

Een van de verstandigste oplossingen waar je als werkgever goed aan doet is het in gesprek gaan met je werknemers over het vakantiegeld. In dit gesprek kan je als werkgever vragen of de werknemers individueel akkoord gaan met een spreiding van het vakantiegeld of een latere uitbetaling van het vakantiegeld. Maak als werkgever binnen dit gesprek inzichtelijk waarom je geen geld hebt kunnen vrijmaken om de betaling te kunnen voldoen. Werknemers zijn hierdoor mogelijk bereid om de akkoord te gaan met een latere of gespreide uitbetaling. Je dient als werkgever wel rekening te houden met de arbeidsvoorwaardenregeling en de CAO die de organisatie volgt. Mocht de werknemer tijdens het gesprek geen akkoord geven op het gespreid of later betalen van het vakantiegeld dan ben je als werkgever gebonden aan de bestaande afspraken en dien je deze ook na te komen. Kom je de afspraken niet na dan kan de werknemer het geld opeisen met mogelijke gevolgen, zoals een wettelijke verhoging of rente.

 

Mocht je meer vragen hebben over het vakantiegeld of andere HR gerelateerde zaken, neem dan contact met ons op.

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.