Plan een afspraak

5 jaar ondernemer; een terugblik!

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

En dan is het ineens 31 augustus 2020 en ben ik 5 jaar ondernemer. De tijd is voorbij geraasd! Diegene die mij een beetje kennen, weten dat ik dat het liefst uitbundig gevierd had met alle toeters en bellen! Maar ja, dat gaat dit jaar even niet. Doen we dat met 10 jaar wel! 😉

Het boeiende HRM werkveld. Een containerbegrip voor alles wat met personeel te maken heeft. Begonnen bij Toon in de schuur, alles afkijkend wat hij deed. En grappig was dat mijn eerste klus als zelfstandige nog een klus was in de Automotive, het werkveld waar ik vandaan kwam. Daar waar ik dus in die schuur begon met enkel een laptop, telefoon, mooie naam en een website, zijn we nu met 6 mensen gevestigd in een ‘fancy’ kantoor op Eindhoven Airport.

Ik kijk terug op de afgelopen jaren en dan overheerst trots. Ik ben trots op wat we bereikt hebben, maar vooral trots op de mensen die we geholpen hebben. In 2015 hebben we bijvoorbeeld één van de eerst ontslagen V&D medewerkers aan een nieuwe baan geholpen. Deze medewerker werkte daar al ruim 25 jaar en werkt op dit moment nog steeds in de baan waaraan wij hem geholpen hebben, waar hij inmiddels is doorgegroeid tot bedrijfsleider. Daar hebben we zelfs de krant mee gehaald! Zoals we al wel vaker de krant hebben gehaald, bijvoorbeeld met onze workshop over ouderenbeleid bij bedrijven.

We hebben een jongedame zonder veel zelfvertrouwen geholpen met solliciteren en het maken van een goed CV, zodat ze weer in haar geliefde werkveld aan de slag kon als docente Nederlands. Het aantal mensen dat we aan een nieuwe loopbaan geholpen hebben gaat ondertussen ver over de 100. Maar, ook de mindere dingen staan me bij. Met een doos appelflappen op de stoep staan bij de klant om de nieuwe medewerker te verrassen die doodleuk het weekend af gemaild had. Of de uitzendkrachten die ineens niet meer op kwamen dagen en van de aardbodem verdwenen zijn. Ik kan ondertussen niet een boek, maar een boekenreeks schrijven over wat we de afgelopen 5 jaar hebben meegemaakt.

Ons team groeit ook gestaag. Ik kan het al een behoorlijke tijd niet meer alleen en wordt bijgestaan door de andere twee Spoorenbergjes Toon & Ellen en mijn collega’s Cansel & Kimberley. Bovendien hebben we altijd stagiaires, wat ik ontzettend leuk vind. Erg gaaf om hen te zien ontwikkelen, hen daarbij te begeleiden en met hen samen te werken. Cansel is zo ook ooit bij ons begonnen. Ze heeft zelfs twee keer stage gelopen bij ons en is nu een van onze vaste krachten. En nu hebben we Marcella mogen verwelkomen tot ons team, die nu bij ons gaat afstuderen met een heel gaaf onderzoek.

En de komende vijf jaar? Zijn jullie in ieder geval nog niet van ons af! 😊 We zijn volop bezig ons bedrijf de volgende fase in te laten gaan. Verbreden en professionaliseren met daarbij onze betrokken, persoonlijke en integere aanpak.

Wij hebben er zin in en gaan hopelijk nog heel wat loopbanen op het goede spoor zetten!

Barrie Spoorenberg

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.