Plan een afspraak

Je voelt je het beste bij een passende baan, met zekerheid!

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

Het wordt alsmaar belangrijker, de duurzame arbeidsrelaties en duurzame inzetbaarheid. Zorgen dat mensen zo lang mogelijk aan het werk kunnen blijven. Hierbij is een passende baan erg belangrijk en dat is mogelijk niet bij de huidige werkgever. Een passende (nieuwe) werkomgeving kan leiden naar een betere gezondheid, sneller herstel en/of meer werkplezier. Dit is spannend maar er zijn steeds meer mogelijkheden om de volgende stap te zetten.

Van je huidige werk naar nieuw werk zonder te veel risico’s..?!

Via een arbeidscontractovername wordt de medewerker ondersteund tijdens de overgang naar een nieuwe baan, zonder dat de transitievergoeding betaald hoeft te worden. Dit is een voordeel voor de werkgever, maar ook de medewerker krijgt hier zijn voordeel uit. Het contract blijft namelijk voor onbepaalde tijd bestaan, bij de nieuwe werkgever. Een win-win situatie dus!

De arbeidscontractovername kent een 7-stappenplan. Hierbij wordt bekeken waar de wensen en behoefte van de medewerker liggen en wordt er gekeken naar de risico’s en voorwaarden van de werkgever. Nadat deze stappen besproken zijn wordt het ook juridisch goed overwogen. Als alles kloppend is en de partijen zijn akkoord, zal het proces worden afgerond en zal de medewerker gaan starten bij zijn nieuwe werkgever. Om deze overstap tot een succes te maken wordt er een plan opgesteld om de medewerker zo goed mogelijk te kunnen laten starten. Hierbij wordt gekeken naar scholing, het opdoen van ervaring maar ook de mogelijkheid tot medische ondersteuning is een belangrijk onderdeel. Zo heeft de medewerker een grotere kans om de nieuwe baan tot een succes te maken.

Natuurlijk is het belangrijk om rekening te houden met enkele zaken. Een arbeidscontractovername kan ingezet worden bij een 7-tal gevallen:
1. Op het moment dat er een arbeidsconflict in ontstaan.
2. Bij langdurige ziekte (re-integratie dossier).
3. Wanneer de organisatie een overschot heeft aan personeel.
4. Als een medewerker niet meer in de functie/het bedrijf past.
5. Bij voorzorgsmaatregelen i.v.m. duurzame inzetbaarheid van medewerkers.
6. Bij een medewerker die een WGA status heeft.
7. Als uitval of regelmatig ziekteverzuim zichtbaar is.

Een arbeidscontractovername is niet mogelijk wanneer een medewerker zelf niet openstaat en/of gemotiveerd is om een overstap te maken naar een nieuwe baan, als een medewerker door de IVA status geen kansen heeft op de arbeidsmarkt en als er fysieke of psychische problemen zijn waardoor het oppakken van nieuw werk lastig is. Bij alle andere gevallen is de arbeidscontractovername gewoon mogelijk mits beide partijen instemmen.

Voor zowel de werkgever als de werknemer zijn er veel voordelen aan de arbeidscontractovername. De werkgever hoeft geen transitievergoeding te betalen en kosten (denk aan verzuimverzekering, bedrijfsarts, ziektekosten) worden beperkt. De werknemer krijgt garantie om op de arbeidsmarkt te kunnen blijven en krijgt er werkgeluk voor terug. Tevens krijgt een mogelijk nieuwe werkgever een gemotiveerde medewerker die volledig kan passen binnen de organisatie. Interessant voor alle partijen dus!

Kunnen wij meer voor je betekenen betreft arbeidscontractovername/loopbaan coaching/2de spoor trajecten of duurzame inzetbaarheid? Neem direct contact met ons op via 040-7114070 of mail ons naar info@spoor3hrm.nl.

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.