Plan een afspraak

Minder aanvragen voor NOW 2.0!

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

Het corona virus is nog steeds wereldwijd actief. Eerder schreven wij al een artikel over de NOW regeling waarbij werkgevers ondersteuning konden krijgen vanuit de regering. En voor bij wie het nog niet bekend is, komt de deadline voor de aanvraag NOW 2.0 steeds dichterbij.

De NOW regeling is een tegemoetkoming in loonkosten voor organisaties in de zware financiële periodes. Deze ondersteuning zou ervoor moeten zorgen dat werkgevers hun werknemers kunnen blijven doorbetalen tijdens de corona crisis. Zo kunnen zoveel mogelijk banen behouden blijven.

In de eerste periode van de NOW regeling werd hier massaal gebruik van gemaakt omdat bedrijven in ernstige financiële problemen gekomen waren. Met deze NOW 1.0 regeling probeerde veel bedrijven de gevolgen te beperken. Door de lange nasleep heeft het kabinet in juni de NOW 1.0 verlengd maar wel met enkele wijzigingen. Nu de NOW 2.0 voor de deur staat lijken er een stuk minder aanvragen te worden gedaan.

“gaat het weer beter met de bedrijven na de eerste klappen van het corona virus?”

Uit een onderzoek van het UWV blijkt dat er tot op heden minder bedrijven gebruik hebben gemaakt van de NOW 2.0. Een deel van de bedrijven merkt een flinke verbetering in vergelijking met de afgelopen maanden. De andere bedrijven voldoen niet aan de aangepaste regels van NOW 2.0 of wachten tot het laatste moment om een zo goed mogelijke inschatting te maken van hun omzetverlies. Een verkeerde inschatting heeft namelijk als risico, een terugvordering van het UWV.  Het is daarom belangrijk om goed te overwegen of de NOW regeling goed aan sluit op de situatie van het bedrijf.

De NOW 2.0 regeling kan nog worden aangevraagd tot 31 augustus 2020. Wil je meer informatie over de voorwaarden en plichten voor de NOW regeling 2.0 ga dan direct naar www.uwv.nl/werkgevers. Twijfel je nog om de NOW 2.0 aan te vragen?
Laat je dan goed informeren en zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.