Plan een afspraak

Compleet opgebrand. Herken jij burn-out klachten?

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

Heb jij de laatste tijd ook een kort lontje, meer last van hoofdpijn, hartkloppingen en/of vermoeidheid?

Uit onderzoek is gebleken dat 56 procent van de werkende populatie een stille burn-out heeft ontwikkeld tijdens de coronacrisis. En dat is gevaarlijk want deze groep mensen heeft een grote kans binnen een half jaar uit te vallen. Het is belangrijk dat hier de komende maanden extra aandacht aan wordt besteed.

De afgelopen maanden heeft mentaal veel van ons gevraagd. De gehele samenleving zat vol met vragen en onzekerheden. Daarnaast veranderde onze hele werkomgeving. We zijn massaal thuis gaan werken, sociale contacten werden minder en privé omstandigheden werden compleet op de schop gegooid. Dit heeft veel gevraagd van alle medewerkers en dit lijkt zich nu steeds meer te uiten in burn-out klachten.

Tijdige preventie is daarom erg belangrijk in deze.  Het is goed om klachten te signaleren bij jezelf, en bij anderen. Als je er op tijd bij bent voorkom je langdurige uitval, hoge verzuimkosten maar vooral voorkom je schade aan de medewerker zelf.

Herken de klachten die kunnen duiden op een (stille) burn-out:

  • Slapeloosheid
  • Hartkloppingen
  • Cynische houding
  • Kort lontje
  • Veel kort verzuim
  • Vermoeidheid
  • Hoofdpijn

Mocht jij deze klachten herkennen bij jezelf of bij andere, praat erover en schakel op tijd hulp in. Coaching sessies of gesprekken met externe partijen kunnen al voldoende zijn om de burn-out te voorkomen.  Blijf gezond en zorg goed voor jezelf!

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.