Plan een afspraak

Houd je hoofd koel! Enkele tips om deze warme dagen door te komen op je werk.

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

Het lekkere weer heeft al enkele dagen zijn intrede gemaakt. De temperatuur ligt op sommige plaatsen rond de 36 graden en deze temperatuur zal de komende dagen aanhouden!

Werken met dit weer vraagt veel energie en heeft dus invloed op de productiviteit, en dat merken wij ook. Daarom hebben wij enkele tips op een rij gezet om het werk wat

Tropenrooster
Bekijk of het mogelijk is om een tropenrooster in te voeren. Begin bijvoorbeeld eerder zodat je ook eerder naar huis kunt. In de ochtend is het vaak een stuk koeler, waardoor je productiviteit in de ochtend een stuk hoger ligt.

Neem vaker een korte pauze
Wissel werkzaamheden vaker af met een pauze. Loop wat vaker een rondje door het bedrijfspand of neem wat extra tijd om te ontspannen. Met dit warme weer is het nog lastiger om heel de dag geconcentreerd te blijven.

Werkzaamheden
Probeer je werkzaamheden goed in te delen. Zwaar lichamelijk werk of geconcentreerd werk kun je beter in de ochtend plannen. Je bent dan nog helder én het is een stuk minder warm. Taken waarbij je minder zwaar werk hoeft te verrichten, kun je dan later op de dag uitvoeren.

Blijf voldoende water drinken
Het warme weer zorgt voor meer transpiratie. Het vocht wat je door de dag heen verliest, moet je aanvullen door voldoende te drinken. Met deze warme dagen is het aan te raden maar liefst 2 liter water per dag te drinken. Mocht je het lastig vinden veel te drinken, plan dan vaste momenten in. Probeer ieder uur een glas water te drinken of zorg dat je een flesje water op je bureau hebt staan.

Houd jij je hoofd koel?
Hopelijk zorgen deze tips ervoor dat het werken wat dragelijker wordt, maar let goed op jezelf. Hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid en duizeligheid zijn klachten die kunnen wijzen op uitdroging. Bij een zonnesteek kun je klachten krijgen als hoofdpijn, duizeligheid, overgeven en veel zweten. Het is belangrijk om hier snel op in te spelen en de huisarts te raadplegen.

Voor alle harde werkers onder ons, houd je hoofd koel. En anders, geniet van het mooie weer!

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.