Plan een afspraak

Welk type vakantieganger ben jij?

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

Afgelopen week kregen wij een training over het DISC model en hoe deze is in te zetten binnen de organisatie. Een hele interessante ochtend waarbij wij ook meer inzicht kregen in de verschillende persoonlijkheidsstijlen.

Waarom het DISC model?
Het DISC model is een effectieve manier om persoonlijke voorkeursstijlen binnen een team zichtbaar te maken. Zo kan er een betere communicatie worden gerealiseerd, kunnen conflicten worden opgelost, onderlinge verschillen worden gewaardeerd  en de samenwerking worden verbeterd.

Het DISC model kent 4 types/voorkeursstijlen. Alle voorkeursstijlen kun je herkennen bij collega’s maar zijn ook bij de buurman op de camping terug te zien. De verschillende types worden hieronder kort toegelicht. Herken jij jezelf en je omgeving in deze vakantietypes?

(D)ominant (extravert en taakgericht)
Mensen met een D profiel zijn vaak onafhankelijk. Zij houden van doelen en richten zich op resultaten. Ook zullen zij confrontaties niet snel uit de weg gaan en proberen zij doelen zo snel mogelijk te behalen.

De buurvrouw die opdrachten geeft en zorgt dat de tent zo snel mogelijk is opgezet of de buurman die snel de knoop door hakt over de volgende activiteit van de vakantie.

(I)nvloedrijk (extravert en mensgericht)
Mensen met een I profiel zijn optimistisch en enthousiast. Zij vinden het leuk nieuwe projecten op te starten en vinden het contact met andere belangrijk. Tevens komen zij vaak met nieuwe ideeën.

De buurvrouw die vrolijk aan het uitpakken begint en lekker een muziekje opzet of de buurman die tijdens het drinken van een pilsje nog  even met de ander buurman kletst en ondertussen de BBQ aansteekt. De echte sfeermaker van de camping.

(S)tabiel (introvert en mensgericht)
Mensen met een S profiel vinden het belangrijk dat iedereen het naar zijn zin heeft. Zij vinden harmonie erg belangrijk en werken graag in teamverband. Ook maken zij zaken af en brengen stabiliteit in een groep.

De buurman die zijn vrouw probeert te kalmeren en er een gezellige dag van probeert te maken of de buurvrouw die checkt of er voor iedereen genoeg eten en drinken in huis is.

(C)
onsciéntieus
Mensen met een C profiel zijn erg nauwkeurig en richten zich op details. Regels en procedures vinden zij belangrijk. Deze analisten zijn diplomatiek in de omgang.

Je buurman die de hele vakantie van begin tot eind plant. Alle activiteiten staan vast en vervoer is geregeld.  Maar vergeet ook de buurvrouw niet die de BBQ avond helemaal tot in de puntjes voorbereid alvorens zij begint.

Het is belangrijk te weten dat iedereen alle stijlen in zich heeft. De intensiteit van deze stijlen ligt echter bij iedereen anders. En dit zie je ook terug in de vakantiestijlen. Benieuwd of jij ze kunt onderscheiden deze vakantie.

Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe!

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.