Plan een afspraak

Barrie lanceert unieke verkiezing: Favoriete Collega van Zuid-Oost Brabant

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

Barrie Spoorenberg, Spoor3HRM, lanceert unieke verkiezing in het zuiden des lands. Niet voor de groten der aarde, of voor mensen die iets heel unieks presenteren. Nee, voor de ‘gewone’ medewerkers onder ons. Vanuit de overtuiging dat ook zij weleens een pluim verdienen.

Barrie: “Wij ontmoeten zoveel enthousiaste, gedreven en gemotiveerde mensen. Mensen die keihard moeten werken voor hun centjes en daar vaak ook de nodige concessies voor doen in hun privéleven. Dat moet ook haast wel, want de verwachtingen van werkgevers zijn vaak niet te min. Met een 9 tot 5 mentaliteit hoef je niet meer aan te komen en ze verwachten ‘hart voor de zaak’. We brengen meer tijd door op ons werk dan thuis. Op zich niets mis mee en als iemand passie heeft voor wat hij/zij doet wordt dit vaak niet gezien als een belemmering. Leuke en prettige collega’s dragen hier enorm aan bij en worden door veel mensen als zéér bepalend gezien voor hun werkgeluk. Maar, feit blijft dat er hard gewerkt wordt in Nederland en dat de medewerkers binnen een bedrijf allesbepalend zijn voor de werksfeer. Dat zorgt ervoor dat mensen ook echt dat stapje extra zetten. Indirect bepaalt dat mede het succes van een onderneming. En daar mogen we weleens bij stil staan. Het is natuurlijk heel fijn als je mooi kunt zingen, goede films maakt of een vet boek schrijft, maar als je het mij vraagt mag “de gewone collega” ook weleens in het zonnetje gezet worden. Tenslotte zijn dat degene die at the end of the day de economie mede draaiende houden, veel meer nog dan al die hoogvliegers.”

Vanuit deze overtuiging lanceert Barrie in 2017 dan ook “De favoriete collega van Zuidoost Brabant” verkiezing. Vier weken lang mogen medewerkers én werkgevers voor het eerst hun leukste of beste collega nomineren. “Wie van jouw collega’s of medewerkers verdient het om in het zonnetje gezet te worden en waarom?” Je kunt vanaf 15 mei vier weken lang je collega nomineren via de verkiezingspagina op facebook (naam met link).

Wie de uiteindelijke winnaars worden, wordt bepaald voor een gerenommeerde jury die bestaat uit toonaangevende ondernemers uit de regio. Zo neemt Barrie, als arbeidsdeskundige, zelf plaats in de jury, maar is de jury mede vertegenwoordigd door Wiljan Bazelmans van Bazelmans AVR, Erik van Os van Netwerk Brabant, Nadine Swinkels van Nadine.nu en Andreas Floor van BNI Brabant.

Na een zorgvuldige selectie uit alle nominaties, brengt de jury een aantal genomineerden een bezoek. Ze nemen een kijkje bij het bedrijf, spreken met collega’s én natuurlijk met de genomineerde zelf. Uiteindelijk zullen 3 collega’s als winnaar uit de bus komen. Naast de eer, worden er ook toffe prijzen uitgereikt.

Barrie: “Wij hopen op deze manier niet alleen iets leuks te kunnen doen voor de “gewone collega”, maar ook een stukje bewustwording te brengen. Hardwerkende medewerkers en collegialiteit zijn geen vanzelfsprekendheid, maar wel essentieel voor een succesvol bedrijf én een goede werksfeer. Daar mogen we af en toe best bij stil staan. Met deze jaarlijkse verkiezing hopen we daar wat aandacht voor te krijgen.”

Klik hier voor de actie op de Facebookpagina van Spoor3HRM.

 

 

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.