Plan een afspraak

Solliciteren in de zomer!

Tessa van Vreede Baanbegeleider | Operationeel Manager

Ontdek waarom de zomer niet alleen een tijd van ontspanning en vakantie is, maar ook een gunstige periode om actief te blijven in jouw zoektocht naar een nieuwe baan. Lees verder om te ontdekken waarom solliciteren tijdens de zomermaanden voordelen met zich meebrengt en waarom het belangrijk is om jouw inspanningen voort te zetten, zelfs wanneer de temperaturen stijgen.

Minder concurrentie tijdens zomerse sollicitaties

Tijdens de zomermaanden is er vaak minder concurrentie op de arbeidsmarkt. Veel mensen stellen hun banenjacht uit tot na de zomer, waardoor het aantal sollicitanten afneemt. Dit geeft jou een unieke kans om op te vallen tussen de minder actieve concurrentie en jouw kansen op succes te vergroten. Werkgevers ontvangen mogelijk minder sollicitaties, waardoor jouw sollicitatie meer aandacht kan krijgen.

Flexibele planning voor zomerse sollicitatiegesprekken

In de zomer hebben veel organisaties een meer flexibel werkschema. Dit biedt recruiters en HR-managers de mogelijkheid om sollicitatiegesprekken gemakkelijker te plannen. Het vinden van een geschikte tijd die zowel voor jou als voor de werkgever werkt, kan hierdoor eenvoudiger zijn. Bovendien kunnen bedrijven in deze tijd van het jaar geneigd zijn om het wervingsproces te versnellen om vacatures tijdig te vullen voordat de drukke periode na de zomer aanbreekt.

Profiteer van de positieve zomerse sfeer

De zomer brengt een energieke en positieve sfeer met zich mee. Mensen zijn vaak meer ontspannen, gelukkiger en hebben een positievere mindset. Dit heeft ook invloed op de werkomgeving en de bereidheid van organisaties om nieuwe medewerkers aan te nemen. Juist in deze tijd van het jaar zijn bedrijven mogelijk op zoek naar versterking, vooral met het oog op een drukkere periode na de zomer. Door te solliciteren tijdens deze positieve periode, kun je profiteren van de gunstige sfeer en het enthousiasme rondom nieuwe kansen.

Netwerkmogelijkheden tijdens zomerse evenementen

De zomer biedt tal van mogelijkheden om deel te nemen aan netwerkevenementen, zowel op professioneel als op sociaal gebied. Denk aan bedrijfspicknicks, barbecues, branchebijeenkomsten en zomerse netwerkborrels. Deze evenementen vormen de perfecte setting om potentiële werkgevers en professionals uit jouw vakgebied te ontmoeten. Het opbouwen van waardevolle connecties kan leiden tot nieuwe carrièremogelijkheden en toekomstige aanbevelingen.

Conclusie

Laat de zomer niet voorbijgaan als een periode van alleen maar ontspanning, maar benut het als een kans om actief te blijven in jouw sollicitatieproces. Met minder concurrentie, meer flexibiliteit in planning, een positieve zomerse sfeer en netwerkmogelijkheden, biedt de zomer juist voordelen voor jouw carrière. Blijf gemotiveerd, maak gebruik van de kansen die de zomer biedt en zet stappen richting jouw droombaan. Door slim gebruik te maken van de zomerse voordelen vergroot je jouw kansen op succes in de arbeidsmarkt.

Solliciteren? Neem contact met ons op!

Luister hier ook onze podcast met niemand minder dan Alexander Steegh!

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.