Plan een afspraak

Mijn eerste twee en een half jaar als ondernemer

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

Het einde van 2017 is weer in zicht. Traditiegetrouw kijk je terug op wat je allemaal gedaan hebt en smeed je alweer plannen voor de tijd die komen gaat. Dit jaar ga ik nog eens even wat verder terug dan een jaar en evalueer ik vooral hoe het mij is vergaan als zelfstandig ondernemer de afgelopen 2,5 jaar. Want, het was een rollercoaster! Om te beginnen, ik heb nog nooit zo hard gewerkt als nu. Maar, ik heb er de energie voor. Ik kan oprecht zeggen: Ik ben blij met wat ik doe en ben gelukkig!

Ik weet nog goed dat mijn lieftallige echtgenote Ellen tegen mij zei: “Waarom wacht je niet totdat Sven (mijn jongste zoon) naar school gaat voordat je met je bedrijf begint?” Nou, Sven is afgelopen week naar school gegaan. En wat is er veel gebeurd in die tussenperiode. Van werken in de garage van Toon naar het pand dat we hebben betrokken aan de Avignonlaan. Van de eerste stagiaire naar de eerste medewerkster. Het toetreden van Ellen als mijn vennoot en de start van een tweede bedrijf genaamd Payroll Freaks. We hebben supergave vacatures ingevuld en op onze manier invloed gehad in het leven van vele mensen. We hebben mensen aan hun droombaan geholpen en mensen geholpen die het stipje op de horizon kwijt waren. En dat is meteen het gaafste van met wat ik doe. We helpen mensen een zinvolle invulling aan hun leven te geven. Hoe vet is dat!?!

Gelukkig heb ik een erg fijne thuissituatie waarbij ik de vrijheid krijg om al mijn plannen en ideeën vorm te geven en uit te voeren. Mijn vrouw Ellen is een enorme support voor mij en daar ben ik haar heel dankbaar voor. Het vele netwerken, gesprekken in de avonduren met kandidaten en al die uurtjes voorbereiding die gingen zitten in het opzetten van Payroll Freaks zijn legio geweest dit jaar. En was ik thuis, dan ging de laptop ook in de avonduurtjes nog even open. Toch heb ik ook het gevoel dat ik thuis niets gemist heb. Ik ben er op de belangrijke momenten en besteed eveneens bewust aandacht aan de momenten die niet zo belangrijk lijken, maar waarvan ik weet dat ze voor mijn relatie met mijn vrouw en kids belangrijk zijn. Zo heb ik ernaar gestreefd om zoveel mogelijk samen te eten ’s avonds omdat dat een fijn rustmoment is om elkaars ervaringen van die dag te delen. Als trouwe supporter heb ik bovendien vele uurtjes “langs de lijn” doorgebracht op de voetbalclub van mijn oudste zoon. En heb ik de jongens zeer regelmatig zelf naar bed gebracht en in de ochtend ook vaak naar school. Kortom, mijn jongens weten echt wel wie op zondag het vlees snijdt. En nu, na 2,5 jaar ondernemerschap begin ik de balans tussen het zijn van een ondernemer, man, vader en een eigen persoon die barst van de ideeën onder de knie te krijgen.

Wat ik wel lastig blijf vinden aan het ondernemen is dat ik niet al mijn ideeën kan uitvoeren. Het ontbreekt simpelweg aan tijd. Het leveren van kwaliteit is écht wel het allerbelangrijkste en dan moet je keuzes maken. Wat doe ik wel en wat doe ik niet? Natuurlijk waren niet alle ideeën die ik wel heb uitgevoerd succesvol, terwijl andere ideeën waar ik niet zo zeker van was wel bleken te slagen. Het is ook een beetje “trial en error”. Sometimes you win, sometimes you learn! En als we het dan toch hebben over het nieuwe jaar… ik heb weer een supergaaf idee wat we begin 2018 gaan uitrollen. Een waarvan ik overtuigd ben dat het écht te gek gaat worden! Wat dat gaat zijn? Dat ga je meemaken in het nieuwe jaar… 😉

Namens mijn gezin en het hele team van Spoor3HRM wens ik je bij deze alvast hele fijne feestdagen! Graag tot volgend jaar.

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.