Plan een afspraak

Help ik raak mijn baan kwijt!

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

We kunnen er niet altijd wat aan doen. Een reorganisatie, faillissement of een arbeidsconflict, kunnen ervoor zorgen dat je zonder baan komt te zitten. De impact die een ontslag met zich mee brengt kan groot zijn en dat moet niet worden onderschat. Zowel financieel als geestelijk vraagt dit veel van een werkloze. Het is belangrijk dat je hier direct actie in onderneemt. We helpen je graag op weg om problemen te voorkomen.

Stil staan bij de veranderingen
Allereerst is het belangrijk om even stil te staan bij het feit dat je je baan bent verloren. Neem een stap terug en probeer deze omstandigheden te verwerken. Neem het serieus en bekijk wat jou kan helpen om te ontspannen. Een mindfulness oefening of beweging kunnen al zorgen voor positieve effecten.

Financiën
Ook binnen de financiën zal er een hoop veranderen. Een uitkering kan tot 30% lager zijn dan je huidige inkomsten. Het is belangrijk om alles goed te regelen. Bereken bijvoorbeeld je vaste lasten en bekijk op welke uitgaven je zou kunnen besparen. Denk hierbij aan lopende abonnementen of boodschappen.  Natuurlijk kun je ook kijken naar de buffer die je mogelijk hebt opgebouwd.

Er komt veel bij kijken en hier kun je mogelijk hulp bij gebruiken. Ben niet bang om deze hulp te vragen. Praat met instanties, ontspan én heb zelfvertrouwen!

Er zijn verschillende hulpmiddelen te vinden om je zaken op orde te krijgen. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op https://moneyfulness.me/weg-welvaart/.

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.