Plan een afspraak

Steeds meer geldproblemen!

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

Er blijken steeds meer mensen geld problemen te hebben. Momenteel lijkt er nog een enorm taboe te zijn op het bespreekbaar maken van schulden. Helaas zorgt dit voor een hogere drempel en mogelijk veel stress.

Vooral de vaste lasten zoals woonlasten, telefoonrekeningen en kosten voor gas/water/licht lijken een groot probleem te zijn. Niet enkel door de crisis maar ook door de stijging van de vaste lasten zorgen voor veel problemen.

Als organisatie ligt hier een belangrijke rol. Geld problemen kunnen veel stress op leveren en kunnen van invloed zijn op de werkprestaties, ziekteverzuim en tevredenheid van medewerkers. Het is daarom belangrijk dat hier meer aandacht aan wordt besteed. De laatste tijd zijn er veel ontwikkelingen geweest, ook op het gebied van schuldhulpverlening. Naast dat een werkgever in gesprek kan gaan met zijn werknemer, zijn er genoeg andere mogelijkheden om mensen te helpen met hun schulden.

  1. Hulp via een app
    Er zijn verschillende apps die mensen kunnen helpen. Fikks is er daar één van. Binnen deze app krijgen mensen met schulden een buddy toegewezen. Deze buddy helpt om weer grip te krijgen op financiën.
  2. Hulp via een Budgetcoach
    Een budget coach is een tijdelijke steun en toeverlaat. Ook zij proberen overzicht te creëren in de inkomsten en uitgaven.
  3. Gratis schuldhulpverlening bij de gemeente
    Iedereen met schulden kan via de gemeente advies krijgen over de schulden, schuldbemiddeling of schuldsanering aanvragen.

Natuurlijk is het ook mogelijk zelf hiermee aan de slag te gaan en een huishoudboekje te beginnen of door te nemen.

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.