Plan een afspraak

Een succesverhaaltje. Gewoon, omdat ik er trots op ben.

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

Afgelopen woensdag heb ik een fles wijn en een bos bloemen gekregen van Eric omdat hij zo blij was met de functie waarbij ik hem heb geholpen. Zoals bijna dagelijks in het nieuws te horen, is er ondertussen krapte op de arbeidsmarkt. Veel bedrijven hebben vacatures die ze niet ingevuld krijgen. Zeker in bepaalde branches worstelen bedrijven met het vinden van goede mensen.

Zo ook één van mijn klanten, een installatiebedrijf dat W installaties verzorgt. Vorig jaar in het voorjaar kreeg ik de vacature: Calculator werkvoorbereider bij een W Installateur. Een van de moeilijkste vacatures van dit moment. Voortvarend ben ik aan de slag gegaan. Ik heb talloze mensen benaderd, maar vooral ook met een brede blik naar de markt gekeken. Jongens die installatiemonteur waren die toe waren aan een volgende stap en “naar binnen” wilden bijvoorbeeld. Van alles hebben we geprobeerd, maar het wilde niet écht lukken.

Na een paar maanden zoeken ben ik het gesprek aangegaan met mijn klant of we de vacature niet wat anders konden aanvliegen. Ook bij mijn klant waren intern inmiddels wat zaken veranderd waardoor het stuk calculatie kwam te vervallen. Tijdens dit gesprek kwam ik er achter dat er vooral behoefte was aan het uittekenen van de installaties die het bedrijf verzorgt. Een heel ander profiel dus als een paar maanden geleden. Dit komt veel vaker voor dan men denkt. Dit maakt ons vak soms erg lastig, maar heel dynamisch. Ik vind dat gaaf! In dit geval bracht het ook nieuw perspectief.

Via via kwam Eric op mijn pad. Eric is autocad tekenaar. Flink veel ervaring, maar eigenlijk in de verkeerde branche. Namelijk de E installatie kant. Eric vond dat zelf echter niet meer zo leuk en wilde graag wat anders. Nu bleek hij ook nog om de hoek te wonen bij mijn opdrachtgever.

Het is aan ons de taak om verder te kijken dan alleen naar hard skills. Veel werkgevers kiezen vaak een medewerker op basis van een persoonlijke klik dan op basis van hard skills. Ik had wel door dat Eric ging klikken met deze werkgever. Omdat er natuurlijk twijfels waren of Eric het zou trekken om van branche te switchen, zijn we de arbeidsovereenkomst aangegaan met een uitzendovereenkomst. Het zogenaamde flexcontract dat wij alleen maar in dit soort situaties inzetten. Als een soort verlengde proeftijd, zodat werkgever én werknemer kunnen ervaren of het werkt. In dit soort situaties is een maand proeftijd gewoon niet toereikend.

Inderdaad klikte het erg goed en zijn we met z’n allen de samenwerking aangegaan. Een half jaar later bleek het zo goed te gaan dat Eric in dienst is getreden bij onze opdrachtgever. In de tussenliggende periode hebben Eric en ik altijd contact gehouden over de voortgang en hebben we regelmatig overlegd samen. Via de app, de telefoon, de mail én ook weleens in de avonduurtjes. Om me te bedanken kwam Eric nu dus een bosje bloemen en een flesje wijn brengen. Super gaaf!! Job well done!

Het bosje bloemen heeft Ellen gekregen. Het was tenslotte Valentijnsdag 😉 Van dat flesje hebben we heerlijk samen genoten.

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.