Plan een afspraak

Een stagiaire? Wij zeggen doen!

Adrianne de Beijer Baanbegeleider

Een stagiaire, wij zeggen doen!

Het klinkt misschien spannend, een stagiaire aannemen. Iemand die op dit moment nog aan het studeren is en wat komt zo iemand dan doen bij jouw bedrijf? Kan ik wel een stagiaire begeleiden? Wat moet ik doen als het toch niet lukt? Allemaal vragen die jij nu misschien wel in je hoofd hebt, maar heb je ook al eens over de voordelen nagedacht? In dit artikel lees je alles over de voordelen van stagiaires! Ja, je raad het goed. Dit artikel is ook het werk van onze professionele stagiaire Adrianne!

Om te beginnen is het handig om te weten welke opleidingen aansluiten bij het werk waarvoor je een stagiaire in wil zetten. Is het bijvoorbeeld een mbo-opleiding? Zorg er dan voor dat je een erkend leerbedrijf wordt! Bij HBO en WO is dit niet verplicht. Wanneer je dit geregeld hebt is het belangrijk om aan de buiten wereld te laten weten dat je een stageplaats ter beschikking hebt. Dit kan je doen door je bedrijf op stage markt te zetten, ook zou je contact op kunnen nemen met de school.

Wanneer het dan eenmaal zo ver is en je een stagiaire hebt aangenomen kan het echte werk beginnen. Het is belangrijk dat er een stagebegeleider aanwezig is die de stagiaire kan ondersteunen waar nodig en misschien nog wel belangrijker, iemand die de stagiaire alles wil leren over het vak! Wanneer ook dit geregeld is, is het belangrijk om goede afspraken te maken met je stagiaire en stel je een stage contract op. Hier kun je dan ook een stagevergoeding in verwerken.

Een stagiaire aannemen is nu het perfecte voorbeeld van investeren in de toekomst van je bedrijf. Het is geen geheim dat er op dit moment een krappe arbeidsmarkt is. Door een stagiaire aan te nemen is er een aanzienlijke kans dat deze later ook bij je bedrijf blijft werken. Vooral bij eindstages gebeurt dit veel. Als ze het naar hun zin hebben gehad natuurlijk, maar daar zorg jij zeker voor 😉

Nog een voordeel van een stagiaire is ook het loon. Een stagiaire krijgt namelijk een stagevergoeding. Je hoeft dus geen volledig loon te betalen. Natuurlijk is er niet alleen financieel voordeel. Vaak hebben stagiaires net een andere kijk op de dingen in een bedrijf (dit zul je vooral merken als je net begint met werken met stagiaires). Door hun nieuwe kijk op dingen zie je misschien zelf ook weer dingen waarvan ze beter kunnen. Nu zie je dit alleen niet omdat zaken al jaren zo gaan omdat dat nou eenmaal gewoon zo was.

Natuurlijk is een stagiaire niet altijd alleen maar leuk, zo moet je ook zorgen dat je veel tijd hebt om de stagiaire te begeleiden. Ze zullen ook wel eens een schoolopdracht moeten maken ten behoeve van stage of zullen net op die ene drukke dag een dag terug moeten naar school. Ook dat hoort bij stagiaires, maar naast alle voordelen die een stagiaire met zich meebrengt is dat natuurlijk niks.

P.S. voor alle marketing en communicatie studenten die dit hebben gelezen en dit artikel beter hadden kunnen schrijven, jullie zijn van harte welkom! Neem eens een kijkje op onze site voor de vacature.

Wil je meer van ons horen? Luister dan eens onze interessante podcast.

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.