Plan een afspraak

De SLIM regeling verder uitgelegd!

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

Eerder lieten wij jullie weten dat de SLIM regeling ook in 2021 zou worden verlengd. Wij leggen je graag uit waarvoor de regeling is opgesteld en wat je er als MKB bedrijf mee kan doen.

De SLIM regeling is geïntroduceerd om werknemers de mogelijkheid te bieden zich door te ontwikkelen om langer inzetbaar te blijven. Denk hierbij aan een functie die vervalt of aan een werknemer die binnen de organisatie wil doorgroeien maar daar niet de juiste opleiding voor heeft gevolgd. De regeling geldt uiteraard ook voor werknemers die last hebben van de kwalitatieve structurele werkloosheid. De kwalitatieve structurele werkloosheid ontstaat wanneer een gehele branche voor langere tijd stil komt te liggen. Werknemers raken werkloos en hebben niet de juiste achtergrond of opleiding om binnen een ander vakgebied aan de slag te gaan. Om deze kloven te dichten en werknemers de mogelijkheid te bieden zich (verder) te ontwikkelen, is de SLIM regeling het leven ingeroepen.

De SLIM regeling kan voor bepaalde doeleinden worden ingezet:
1. Opleidings- of ontwikkelingsplan waarmee er een strategisch opleidingsplan kan worden opgesteld. Deze helpt de organisatie doelen stellen m.b.t. de ontwikkeling van werknemers.
2. Loopbaan- of ontwikkelingsadviezen waarmee werknemers inzicht krijgen in hun ambities, wensen en vaardigheden. Na dit traject kan er een plan worden opgesteld die de werkgever met de werknemer verder kan uitvoeren.
3. De ontwikkeling van de organisatie die het ontwikkelen binnen het bedrijf stimuleert. Denk hierbij aan een ontwikkel- of beoordelingssysteem.
4. Het voor de derde leerweg creëren van praktijkplaatsen.

Kortom: de SLIM regeling is geïntroduceerd om opleiding en ontwikkeling bij werknemers te stimuleren zonder dat een werkgever daar hoge kosten voor maakt.

De SLIM regeling kan worden aangevraagd op twee momenten van het jaar. Het eerste moment loopt van 2 maart 2021 t/m 31 maart 2021 en het tweede moment staat gepland op 1 september t/m 30 september 2021.

Meer weten over de SLIM regeling of heb je advies nodig over andere HR zaken. Neem dan direct contact met ons op via 040-7114070 of info@spoor3hrm.nl.

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.