Plan een afspraak

Toon aan het woord

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

De afgelopen jaren heb ik veel gesproken met ontevreden 55-plussers. Een deel van hen is ontevreden omdat zij (onverwacht) jaren langer door moeten werken alvorens zij van hun pensioen kunnen genieten. Een ander deel is ontevreden omdat zij lang niet altijd meer serieus genomen lijken te worden. Dat betekent ook een uitdaging voor werkgevers. Zij hebben vaak niet scherp hoe zij deze doelgroep überhaupt kunnen blijven motiveren zodat zij nog een waardevolle bijdrage leveren aan de doelen van de organisatie. Maar zeker nu als gevolg van de ontevredenheid de productiviteit van hun 55-plussers onder druk staat, lukt het ze vaak niet het tij positief te keren.

Het besluit van de overheid om de pensioenleeftijd te verhogen heeft al met al dus een grote impact gehad, zowel voor de werknemer boven de 55 jaar als voor de werkgevers. En ik? Ik ben zo arrogant om ervan overtuigd te zijn dat ik kan helpen om deze vraagstukken op te lossen.

Mijn naam is Toon Spoorenberg. Als ik over 55-plussers spreek, spreek ik over leeftijdsgenoten. Ikzelf ben namelijk 63 jaar en nog steeds met veel plezier aan het werk. Ik ben al 40 jaar actief in het personeelswerk binnen de meest uiteenlopende functies. Van jongst bediende tot hoofd personeelszaken, van loopbaancoach tot docent aan verschillende HBO-instituten. Nog altijd werk ik met heel veel plezier en voor mij heeft dat vooral te maken met de mogelijkheden tot verandering die ik kreeg binnen mijn loopbaan, die parallel liepen met mijn levensfasen. En dat, gun ik uw medewerkers ook!

Een enorme en zeer bepalende verandering voor mijn werkgeluk, was dat ik 20 jaar geleden les mocht gaan geven. Nog steeds doe ik dat met veel passie en liefde. Vandaag de dag heb ik veel 40-jarige managers in mijn klas die alsnog een HBO diploma moeten of willen halen. Een van de onderwerpen waar zij mee worstelen? Exact! Hoe om te gaan met koppige, vastgeroeste 55-plussers die de dagen aftellen tot aan hun pensioen. Ik heb al veel managers kunnen helpen met tips en handvaten en ben ervan overtuigd dat ik ook ú kan ondersteunen bij uw vraagstukken rondom de omgang en het motiveren van uw oudere medewerkers. Ik nodig u dan ook van harte uit om deel te nemen aan onze Masterclass; counting the minutes or making the minutes count. Graag tot dan!

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.