Plan een afspraak

50-plusser lijkt weer kans te krijgen

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

Het feit dat we weer langzaam naar een werknemersmarkt gaan lijkt nu al voorzichtig zijn vruchten af te werpen voor de 50-plussers op zoek naar een baan. De werkeloosheid onder deze groep is al jaren een veel besproken onderwerp en laten we eerlijk zijn, terecht.

Veel 50-plussers zijn enorm gemotiveerd, hebben een juiste werkethiek en een flinke dosis kennis bij zich. Desondanks zien helaas veel bedrijven het aannemen van een 50-plusser als een risico. Ook wij zien het vaak gebeuren, dat werkgevers enkel op basis van leeftijd een geschikte kandidaat afschieten. Zonde, want alle cijfers tonen aan dat 50-plussers veel voordelen met zich meebrengen en op sommige fronten zelfs een mindere risicofactor zijn voor bedrijven dan jongeren.

Nu goede krachten langzaamaan schaarser worden én we te maken hebben met vergrijzing, lijkt hier eindelijk een ommezwaai in te komen. Het Eindhovens Dagblad publiceerde hier vorige week een artikel over welke dit bevestigd. Bij Spoor3HRM kunnen we alleen maar hopen dat deze tendens zich voortzet.

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.