Plan een afspraak

Bedrijven met leerling flex krachten in de metaalsector kunnen mentor vergoeding krijgen

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

Na jaren van samenwerking op projectbasis tussen de opleidingsfondsen A+O Metalektro, OOM en STOOF is er nu een regeling voor de aangesloten bedrijven in de metaal en de uitzendbranche.

De regeling houdt in dat bedrijven die via een flexorganisatie een bbl-leerling plaatsen op MBO niveau 2, 3 of 4, hiervoor een vergoeding kunnen aanvragen.
De uitzendorganisatie ontvangt via STOOF, het opleidingsfonds van de uitzendbranche, een mentorvergoeding. Deze vergoeding is voor de begeleiding van de leerling-flexkracht.
OOM - opleiding ontwikkeling metaalbewerking
De vergoeding vanuit A+O Metalektro en OOM wordt rechtstreeks aan het erkend leerbedrijf in de metaal overgemaakt, ook al is de leerling flexkracht in dienst van de uitzendorganisatie. Na een jaar kunnen de leerlingen ‘transfervrij’ door het erkend leerbedrijf worden overgenomen.

Het is een voordeel dat, mocht een bbl-kandidaat door omstandigheden toch niet het volledige leerwerktraject kunnen afronden, de uitzendorganisatie hem of haar door kan plaatsen naar een ander erkend leerbedrijf in de metaalsector.

Een bij A+O of OOM aangesloten bedrijf kan in principe met elke flexorganisatie samenwerken die aan de gestelde criteria voldoet. Flexorganisaties die op dit moment al participeren zijn: DIT Bouw en Techniek, Maintec, Randstad, Start People en Werk en Vakmanschap.

Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche (STOOF) is het scholingsfonds voor de flexbranche. STOOF stimuleert, initieert en financiert opleidingen voor flexibele en vaste medewerkers binnen de flexbranche en wordt paritair bestuurd door ABU, NBBU, CNV Vakmensen, FNV, LBV en De Unie.

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.