Plan een afspraak

1 Ex V&D-er geplaatst, nog 7.999 te gaan…

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

1 Ex V&D-er geplaatst, nog 7.999 te gaan…

Spoor 3 HRM heeft inmiddels de eerste Ex V&D-er weer aan een nieuwe baan geholpen. Hans zat, helaas voor hem, bij de eerste reorganisatieronde en werd eind 2015 naar huis gestuurd met een afkoopregeling. Net toen de afkoopregeling uitbetaald had moeten worden is het faillissement aangevraagd. Hans had toen 33 jaar bij de V&D gewerkt en dit was meteen ook zijn enige werkgever geweest. Ook Hans zijn partner werkte 23 jaar bij de V&D.

Wij hebben Hans uitgenodigd voor een gesprek bij ons op kantoor om te kijken of we hem konden helpen weer een nieuwe baan te vinden. Ondanks zijn leeftijd van 54 kwam Hans op ons erg fris en vol enthousiasme over. Hij koesterde geen wrok jegens zijn oude werkgever en sprak er nog steeds vol lof over. Hij was ook niet bang niet meer aan de slag te komen. Waar de ene deur sluit, gaat de ander open is zijn motto. Een goede dosis flair, charisma, enthousiasme en vriendelijkheid maakten hem tot een goed bemiddelbare kandidaat. 33 jaar gewerkt op de herenmode afdeling, dus deskundigheid en ervaring genoeg.

De detailhandel in Nederland staat hevig onder druk. Kleine speciaalzaken zonder grote overhead hebben nog kans van slagen maar de grote zaken met een smal algemeen assortiment zijn helaas ten dode opgeschreven. De combinatie fysieke winkel + internetverkoop blijkt succesvol te zijn. Kijk maar eens naar Coolblue. Dit bedrijf wil dit jaar nog 1000 nieuwe medewerkers aan gaan nemen.

Hans hebben we kunnen helpen aan een baan bij een gespecialiseerde herenmodezaak met meerdere vestigingen in en om Eindhoven. Ook een bedrijf met een rijke historie maar wel echt gespecialiseerd en zonder grote overhead. Dit bedrijf snapt ook dat mensen met ervaring erg belangrijk zijn voor de bedrijfsvoering. Mensen maken nu eenmaal het verschil in een bedrijf. De mix tussen ervaren mensen en mensen die graag het vak willen leren moet goed zijn.

Hoe komen die andere 7999 mensen dan aan een nieuwe baan? Hans heeft in ieder geval de goede instelling. Volgens het UWV gaan helaas deze mensen niet allemaal in de detailhandel aan de slag. Wij delen die mening. Kansen voor verkopers liggen er vooral in de horeca, klantcontact (callcenter, klantenservice, receptionist) en bij commerciële functies, blijkt uit de UWV-analyse. Ook leider kinderopvang scoort hoog. Veel van deze mensen zullen uiteindelijk in een ander beroep verder moeten gaan. Ze zullen zich moeten laten omscholen. Ook bij Coolblue zijn het aantal reguliere winkelmedewerker vacatures op 1 hand te tellen. Werk aan de winkel dus! Laat ze maar komen die Ex V&D-ers! En als ze allemaal net zo goed zijn als Hans gaat het wel goed komen.

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.