Plan een afspraak

Aan het woord: Michelle Renkens

Michelle Renkens Baanbegeleider en Interim HR medewerker

Aan het woord: Michelle Renkens

Deze keer mocht ik het woord nemen om je mee te nemen in mijn wereld bij Spoor 3 HRM. Voor velen van jullie ben ik wellicht nog geen bekend gezicht. Logisch ook, want ik werk bij Spoor 3 HRM als interim HR adviseur en werk dus vooral voor en bij onze klanten. Hoewel ik op vrijdag steevast op het gezellige Spoor 3 kantoor te vinden ben!

Laat ik beginnen met een kort voorstelrondje. Mijn naam is Michelle, 26 jaar en samen met mijn vriend woonachtig in Eindhoven. Sinds februari maak ik deel uit van het Spoor 3 HRM team. Daarvoor werkte ik als Talent Sourcer bij Croonwolter & Dros, een groot bedrijf in de installatietechniek. Ik zocht dagelijks naar talent om aan ons te binden, maar het was lastig om personeel te vinden omdat de technieksector (helaas) niet zo populair is. Daar komt bij dat het een sector is waarin de mensen over het algemeen heel trouw zijn aan hun werkgever. Carrières van 35 jaar bij eenzelfde werkgever zijn daar geen uitzondering. Dat maakt het werk als recruiter niet alleen moeilijker, maar deed me ook doen beseffen dat ik meer wilde doen dan alleen recruitment. Ik vond het intrigerend wat mensen dan drijft om zolang bij een bedrijf te werken en kreeg meer interesse in bijvoorbeeld het binden van mensen en het voeren van een gedegen HR beleid. Kortom, mijn interesse voor behoud van personeel en andere HR gerelateerde zaken werd groter en daar wilde ik meer mee doen dan dat ik deed bij de werkgever waar ik destijds voor werkte.

Na een leuke en interessante kennismaking met Spoor 3 HRM, ben ik voor hen aan de slag gegaan als interim HR adviseur. Niet alleen kan ik zo met meerdere facetten en disciplines van het vak bezig zijn, het biedt mij ook de mogelijkheid om verschillende sectoren en bedrijven te leren kennen. Heel leerzaam dus en het biedt enorm veel afwisseling en dynamiek.

Momenteel werk ik bij het Sondervick College in Veldhoven. Dit is een middelbare school voor VMBO basis tot VWO, en ik heb het hier enorm naar mijn zin. Het is een dynamische omgeving waar geen enkele dag hetzelfde is. Mijn taken bestaan onder andere uit verzuimbegeleiding, recruitment en HR-beleid. Ik heb regelmatig overleg met de directie en de managers onderwijs. Daarnaast help ik collega’s met vragen over bijvoorbeeld contracten, salarisstroken en learning & development.

Op vrijdag werk ik op kantoor bij Spoor 3 HRM en heb ik de mogelijkheid interne HR zaken op te pakken en tijd te besteden aan mijn persoonlijke groei en ontwikkeling. Zo heb ik al verschillende interessante webinars gevolgd en zijn we momenteel bezig met een cursus adviseren.

Ik ben ontzettend warm ontvangen bij Spoor 3 HRM en het team organiseert regelmatig leuke uitjes. Zo hebben we samen een escaperoom overleefd, gaan we geregeld samen lunchen of dineren en hebben we carnavalsvrijdag de stad onveilig gemaakt samen. Als klap op de vuurpijl zijn we afgelopen weekend met het team naar Paaspop geweest in Schijndel. Super gaaf! En dat hoort voor mij ook bij HR… investeren in je mensen op een manier die past bij die mensen en het bedrijf. Wat dat betreft doet Spoor 3 HRM zelf ook echt wat ze zelf adviseert aan klanten.

Ik ben dus om heel veel redenen erg blij dat ik deze carrièrestap gemaakt heb. Werk jij zelf in de HR en wil je meer dynamiek, uitdaging en afwisseling in je baan? Neem dan zeker eens contact met ons op zodat we samen kunnen verkennen of een functie als interim HR adviseur iets voor jou is!

Ben je als werkgever op zoek naar HR ondersteuning in welke vorm dan ook? Als (tijdelijke) vaste kracht of op flexibele basis ter ondersteuning? Dan horen wij natuurlijk ook graag van je!

Stuur me in beide gevallen gerust een berichtje via LinkedIn! Ik ontmoet je heel graag.

Groetjes,
Michelle

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.