Plan een afspraak

Lees hier hoe het zit met je werk en de avondklok

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

 

Vorige week is er een avondklok in het leven geroepen in Nederland. Deze maatregel zorgt ervoor dat iedereen tussen 21.00 uur en 04.30 uur binnen moet blijven. Hier zijn een aantal uitzonderingen op van kracht. Een van deze uitzonderingen is het naar je werk gaan. Hier lees je wat je nodig hebt om na 21.00 uur naar je werk te reizen zonder een boete te riskeren.

 

Is het naar je werk gaan de reden dan heb je hiervoor een werkgeversverklaring en eigen verklaring nodig. De eigen verklaring dien je zelf op te stellen, maar de werkgeversverklaring dient je werkgever op te stellen. In deze verklaring geeft de werkgever aan voor welke periode dat de werknemer naar buiten moet. Is het noodzakelijk dat de werknemer naar buiten gaat? Dit bepaald de werkgever.

 

Gebruik voor het opstellen van deze formulieren geen eigen formulieren, want deze zijn niet geldig. De rijksoverheid heeft zowel de eigen verklaring als de werkgeversverklaring beschikbaar gesteld op de website. Belangrijk hierbij is dat de formulieren zowel online als geprint mogen worden getoond. Ook dienen er een aantal gegevens zeker op te staan. Het formulier moet een handtekening bevatten en er moet worden vermeld dat het formulier naar waarheid is ingevuld.

 

Natuurlijk loop je in deze bijzondere tijd vaker tegen dit soort vraagstukken aan. Laat het ons dan vooral weten en neem contact met ons op!

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.