Plan een afspraak

Hoe zit het nu met mondkapjes op de werkvloer?

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

De vraag die de afgelopen tijd natuurlijk alleen maar toeneemt is, moet en kán ik mijn medewerkers verplichten een mondkapje te dragen tijdens hun werk. Het simpele antwoord is ja! Je bent wel  alleen verplicht je medewerkers een mondkapje te laten dragen wanneer het bedrijf openbaar toegankelijk is. Dus wanneer “publiek” vrij kan binnen wandelen. Sommige werkgevers kiezen er sowieso voor hun medewerkers verplicht een mondkapje te laten dragen.

De rechtspraak heeft zich er ondertussen ook al over gebogen en de eerste uitspraken daarover gedaan. De casus: Een medewerker weigerde een mondkapje te dragen terwijl dat dit door zijn werkgever was opgenomen in het bedrijfs regelement. De werknemer weigerde het mondkapje te dragen. De werkgever heeft vervolgens de werknemer op non actief gezet en een loonstop doorgevoerd. De werknemer spande een kort geding aan en hierbij werd de werkgever in het gelijk gesteld. De werknemer had als verweer dat hij maar 10% van de tijd aanwezig was in het bedrijfspand van zijn werkgever. De kantonrechter oordeelde dat de werkgever aan goed aan deed om de mondkapjesplicht in zijn geheel bedrijfs breed te verplichten. Immers heeft dit beleid ook geen nut.

Natuurlijk zijn dit soort vraagstukken in deze tijd orde van de dag. Loop je nu zelf met dit soort vraagstukken, schroom dan niet om contact met ons te nemen!

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.