Plan een afspraak

Heb jij al een aanbod gedaan?

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

De Wet Arbeidsmarkt in Balans heeft sinds dit jaar enkele veranderingen met zich meegebracht. Medewerkers hebben recht op drie contracten i.p.v. twee contracten, er is een extra ontslaggrond toegevoegd (i-grond) maar er zijn er ook aanpassingen geweest voor nulurencontracten.

Nu het einde van het jaar nadert willen wij je graag meenemen in de aanpassingen van de nulurencontracten/flexibele contracten. Organisaties moeten namelijk ieder jaar een voorstel doen voor een vaste omvang aan de medewerker. Deze omvang wordt gebaseerd op de gemiddelde gewerkte uren per maand over de afgelopen 12 maanden.

Voorbeeld: medewerker heeft een 0 uren contract en wordt van januari tot juni 40 uur per maand ingepland en van juni t/m december 60 uur per maand. 5 maanden x 40 uur =  200 uur / 7 maanden x 60 uur = 420 uur. 420 + 200 uur = 620 uur per jaar : 52 weken = 11.92 uur per week. Deze medewerker krijgt dus minimaal een aanbod van 11.92 uur per week.

Dit zorgt voor de medewerker voor voordelen en nadelen.
Voordeel:
Het voordeel voor een medewerker is de vastigheid die een contract met uren                        biedt. Zij krijgen daardoor meer zekerheid.

Nadeel:
Het nadeel voor een medewerker is dat zij mogelijk flexibiliteit inleveren. De werkgever deelt de uren op contract in.

Een medewerker bepaald zelf of zij het aanbod wel of niet accepteren. Doet de werkgever geen aanbod, dan heeft de medewerkers alsnog recht op het loon over de uren die de medewerker gemiddeld zou werken. Tevens heeft de werkgever de mogelijkheid het contract niet te verlengen.

Doe dus op tijd een voorstel!

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.