Plan een afspraak

‘Een bosje bloemen doet wonderen’

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

Een bosje bloemen doet wonderen
Het blijft lastig, een zieke medewerker. De afgelopen jaren is het verzuim onder personeel toegenomen. Voor een werkgever natuurlijk erg vervelend als het personeel zich ziekmeldt. In veel artikelen wordt gesproken over alles wat te maken heeft met de verplichtingen binnen het ziekteverzuimtraject. Een goed verzuimbeleid, elkaar wijzen op verantwoordelijkheid en het invullen van het plan van aanpak zijn hier enkele voorbeelden van. Toch kan een werkgever meer doen dan enkel de formele zaken om een medewerker snel weer aan het werk te krijgen. Sommige simpele zaken lijken vanzelfsprekend maar worden helaas nog niet altijd (voldoende) door de werkgever opgepakt. Terwijl dit juist uitermate belangrijk is.

Stuur een bosje bloemen of een kaartje
Het klinkt misschien voor werkgevers overdreven maar dit kleine gebaar kan veel toevoegen aan het herstel van een medewerker. Je laat de medewerker weten dat ze worden gemist. Dit werkt motiverend en heeft een positieve werking op de medewerker.

Houdt contact met de medewerker
Dit is misschien de belangrijkste taak tijdens het proces. Door regelmatig contact te houden en oprechte interesse te tonen, houdt je de drempel laag voor medewerkers. Hoe langer medewerkers ziek zijn, hoe hoger de drempel is weer te starten. Dit geldt overigens ook voor contact met collega’s. Door collega’s regelmatig contact op te laten nemen, blijven de zieke medewerkers betrokken bij de organisatie. Ook hierdoor wordt de drempel minder hoog om weer te starten met werken.  Doe dit het gehele proces. Vooral bij langdurig zieke medewerkers is dit belangrijk.

Vergeet je zieke medewerker niet
Het gebeurt nog té vaak dat een zieke medewerker wordt vergeten. Het kerstpakket, de uitnodiging voor de jaarlijkse borrel of gewoon de felicitatie bij de verjaardag worden bij de zieke medewerker vaak vergeten. Hierdoor wordt een afstand gecreëerd tussen de medewerker en de organisatie. Blijf de medewerker betrekken bij alle organisatie activiteiten.

Een goed werkgever bereikt namelijk meer!

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.