Plan een afspraak

Mkb’er kan vanaf maart subsidie aanvragen voor scholing

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

Vanaf 2 maart 2020 kunnen Mkb’ers op basis van de Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM) subsidie aanvragen. Het maximale bedrag is voor de meeste organisaties € 24.999.

Aandacht voor leren stimuleren

Binnen het bedrijfsleven is aandacht voor ontwikkeling van werknemers belangrijk. Of je nu een corporate bent of een mkb-bedrijf. Hoewel het bij de eerste groep vaak vanzelfsprekend is dat er scholingsprogramma’s zijn, is dat bij middelgrote bedrijven een stuk minder. Het kabinet hoopt dit te stimuleren met de zogenaamde SLIM-subsidie. Mkb-bedrijven kunnen deze subsidie aanvragen voor de kosten van een aantal specifiek omschreven initiatieven op het gebied van opleiden en ontwikkelingen. Zoals bijvoorbeeld loopbaan- en ontwikkeladviezen aan werknemers, het aanbieden van praktijkleerplaatsen en het ontwikkelen van methoden die de leercultuur kunnen bevorderen.

Subsidiebedragen lopen op tot € 24.999

De SLIM-regeling kent meerdere aanvraagtijdvakken en doelgroepen. Het eerste aanvraagtijdvak start al op 2 maart 2020 en loopt door tot 31 maart. Dit tijdvak geldt voor individuele mkb’ers. In deze doelgroep wordt een onderscheid gemaakt tussen kleine organisaties (-50 medewerkers met maximaal € 10 miljoen jaaromzet) en middelgrote organisaties (-250 medewerkers met maximaal € 50 miljoen jaaromzet). Een kleinere organisatie krijgt 80%, een middelgrote organisatie 60% van de subsidiale kosten vergoed.

Het maximale subsidiebedrag is € 24.999, behalve voor landbouwbedrijven. Voor hen geldt een maximum van € 20.000. Ook goed om te weten: er geldt een subsidieplafond. Bij overschrijding volgt voor de subsidie een loting. De werkgever moet de subsidie voor de start van het ontwikkelingsinitiatief aanvragen, maar krijgt de eventuele subsidie pas uitgekeerd na afronding van de activiteit.

De nodige voorbereiding

Een mkb’er die de subsidie wil aanvragen dient zich goed voor te bereiden. Er zitten namelijk nogal wat voorwaarden aan. Denk aan het aanleveren van de juiste gegevens, de duur van het initiatief en het type kosten waarvoor de subsidie mogelijk is. Heb je interesse in de subsidie en wil je meer weten? Dan kun je terecht bij Uitvoering Van Beleid SZW. Zij voeren de SLIM-regeling uit. In februari staan er ook twee voorlichtingsbijeenkomsten gepland waarvoor je je kunt aanmelden. Aanmelden kan tot 31 januari.

(Bron: Rendement online)

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.