Plan een afspraak

Arbeidsmarkt anno 2018: “Is de ideale match nog mogelijk?”

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

We worden er constant mee om de oren geslagen; een recordaantal vacatures. Het CBS publiceerde van de week dat er 250.000 vacatures open staan.  1 op de 5 ondernemers wordt erdoor belemmerd in de bedrijfsvoering. Van de week sprak ik nog een ondernemer die me vertelde dat hij een aanbesteding van 4 jaar werk ging afzeggen, omdat hij er simpelweg het personeel niet voor heeft. Een collega-bedrijf uit ons netwerk is alweer in het buitenland aan het werven en vliegt mensen vanuit Ierland over voor sollicitatiegesprekken. Het gaat dus goed met de economie! En met name Zuidoost Brabant floreert als een malle. Een gevolg daarvan is dat de arbeidsmarkt onder hoge druk staat.

Natuurlijk merken wij dat als werving- en selectiebedrijf. Het wordt voor ons steeds lastiger om de ideale kandidaat te vinden. De “poel” met goede, direct beschikbare en geschikte kandidaten is leeg. En dus, dienen we verder te kijken. Gelukkig is het wel zo dat er in hoogconjunctuur ook mensen van baan wisselen. De kans om een stap te maken is nog nooit zo groot geweest als nu!

In iedere baan moet je leren. Waar je ook gaat werken, het is altijd anders dan wat je gewend bent. Vakkenvullen bij de Lidl is nu eenmaal anders dan bij de Appie. Op het eerste oog is het werk hetzelfde toch? Maar de cultuur is anders en er worden door de werkgever andere dingen verwacht van hun medewerkers. Werkgevers in de sectoren waar de krapte echt groot is vinden het lastig om mensen te selecteren op competenties in plaats van werkervaring. Natuurlijk moet je een bakker geen halsslagader operaties laten uitvoeren en andersom. Natuurlijk zijn er beroepen die je niet kan doen zonder goede opleiding. Maar er zijn nog steeds mensen op zoek naar een baan. En hoewel ze wellicht in eerste opzicht niet helemaal aan het functieprofiel voldoen omdat ze ervaring missen of om wat voor reden dan ook, betekent niet dat ze ongeschikt zijn.

Werkgevers die de moeite nemen om goed naar hun interne organisatie kijken en nu stappen nemen om werk efficiënt te maken en mensen op te leiden, zijn straks de bedrijven die écht floreren. Wij kunnen daar ook uitstekend in adviseren.

Bovendien zijn er zoals gezegd zijn er ook erg veel mensen die met het idee spelen om te switchen van job. Omdat ze ontevreden zijn in hun huidige functie, of simpelweg omdat de kansen voor het oprapen liggen. Laten wij daar nu de juiste tools en kennis voor in huis hebben. Woensdag 5 september organiseren we dan ook weer een workshop ‘Change Tracks’. Een mooi startpunt voor eenieder die zich wil oriënteren op zijn/haar (levens)loopbaan. In 2 uur tijd krijg je alle ingrediënten om een eventuele vervolgstap te zetten. Enne, het is GRATIS. Dus meld je aan!

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.