Plan een afspraak

De keuze voor de start van Payroll Freaks

Barrie Spoorenberg Baanbegeleider en eigenaar Spoor 3 HRM

Iedere ondernemer heeft een doel. Je bent je bedrijf ooit gestart omdat je iets wilde bereiken. Je opereert vanuit een missie en visie, maar de strategie verandert gaandeweg. Dat kan ook niet anders, er komen dingen op je pad die je van tevoren niet had kunnen voorzien. Bij het ondernemerschap hoort dus ook keuzes maken. Wat doe je wél of juist niet? Wil je van het vooraf bedachte pad afwijken; ja of nee? En met wat voor doel? Soms doen zich kansen voor die interessant lijken, maar als je jezelf kritische vragen stelt voor de lange termijn niet goed zijn voor de verdere opbouw van het bedrijf. Niet in lijn zijn met de missie en de visie. Maar soms, soms doen zich kansen voor waarbij alles als een puzzel in elkaar lijkt te vallen. Onlangs was dat het geval en nu wordt het tijd dat met jullie te delen.

In Nederland kennen we 1 miljoen ZZP-ers. Heel veel dus! Veel van die mensen zijn ook echt ondernemers. Vakmensen die bewust zelfstandig zijn geworden en constant gevraagd worden om hun expertise uit te oefenen voor andere bedrijven of particulieren. Ondernemers die hun zaakjes voor elkaar hebben en daarmee ook een goede boterham verdienen. Mensen die wellicht zelfs stiekem met de gedachte lopen om hun ZZP-schap om te zetten in een groter bedrijf.

Maar, ook een substantieel gedeelte van deze mensen is min of meer gedwongen om zelfstandig te gaan werken. Zij konden geen baan vinden in loondienst of hun opdrachtgevers willen geen mensen in dienst nemen. Deze zelfstandigen zijn vaak wel goede vakmensen, maar zijn in mindere mate ondernemer. Zij hebben soms moeite met het vinden van opdrachten, zijn vaak niet goed verzekerd en bouwen ook geen pensioen op. Ze missen de ondernemersvaardigheden zoals het doen van de boekhouding en alles wat erbij komt kijken. Een doorn in het oog van de Nederlandse overheid deze schijnzelfstandigheid.

Voor de mensen uit deze tweede groep hebben wij nu, samen met Freek Noordenbos en Stephan van Buul het bedrijf Payroll Freaks opgericht. Freek en Stephan zijn eigenaar van het bedrijf Stage Freaks en zij leveren persoonlijke beschermingsmiddelen aan ZZP-ers en andere gebruikers actief in de podium- en evenementen techniek. Samen met hen gaat het team van Spoor 3 HRM, in eerste instantie, hun klanten voorzien van Payroll dienstverlening.

De ZZP-ers kunnen kiezen uit twee soorten dienstverlening: CASH-IT & SAVE-IT. De namen impliceren het al een beetje. CASH-IT garandeert ZZP-ers van een zo hoog mogelijk besteedbaar inkomen uit gedeclareerde uren. Bovendien zijn ze er hiermee zeker van dat ze binnen een bepaalde periode betaald worden. De SAVE-IT variant gaat meer over het zorgdragen van de toekomst van een ZZP-er. Denk aan pensioenopbouw, de opbouw van vakantiedagen en -geld, maar bijvoorbeeld ook studie- en trainingsmogelijkheden.

Waarom we dit traject met z’n drieën aanvliegen? Zoals ik al zei, soms vallen dingen als een puzzel in elkaar. Ikzelf heb de kennis van Payrolling aangezien we dat bij Spoor3HRM al vanaf het eerste uur doen. Freek en Stephan hebben de kennis en connecties binnen de evenementenwereld, waar veel ZZP-ers actief zijn. Waarom dan niet de krachten bundelen om een gerichte doelgroep, die we samen delen, te ontzorgen? Wij vonden het een hele logische!

Is dit dan het einde van Spoor3HRM? Zeer zeker niet! Verre van dat zelfs. Payroll Freaks wordt een label van Spoor3HRM. Je zou het simpelweg kunnen zien als een onderdeel van ons dienstenpakket, voor een specifieke doelgroep en een naam die hen aanspreekt. Ván en door de mensen van Spoor3HRM, in samenwerking met de mannen van StageFreaks.

Kortom, een kans voor Spoor3HRM die zeer zeker niet afwijkt van onze missie of visie, maar het juist kracht bij zet en diepgang geeft. Door kennis, capaciteit, drive, ondernemerschap en idealen te combineren zijn we samen in staat een gezamenlijke doelgroep nog beter te bedienen. Niet zo’n moeilijke puzzel dus! 😉

Meer weten?

Wij sporen (😉) je aan om gewoon even contact met ons op te nemen.

Ontvang de laatste HR-ontwikkelingen

Geen titel
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Graag een vrijblijvend gesprek of een afspraak maken?

Wij sporen (😉) je aan om ons dan gewoon even te bellen of te mailen. Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

No worries, wij weten vanuit welke pagina jij je vraag stelt, dus deze komt altijd goed terecht.

Of gewoon benieuwd naar wat we nou eigenlijk doen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.